Ο Χερμάν Μπούργος άλλαξε το κλίμα στον Αρη. Και αυτό είναι εμφανές και στα δύο παιχνίδια που έχει καθοδηγήσει τους Κίτρινους, αλλά και στα όσα συμβαίνουν εντός των αποδυτηρίων. Οπου τα πάντα είναι διαφορετικά. Με τον Αργεντινό να τα αλλάζει όλα. Και να απονέμει δικαιοσύνη σε έναν ποδοσφαιριστή, που ο Άκης Μάντζιος είχε «τελειώσει». Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος φρόντισε να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθά την ομάδα του. Έστω και χωρίς να υπολογίζεται. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Κώστα Μήτρογλου.

Όταν ο Άρης προσέγγισε τον Μπούργος, ο Αργεντινός έκανε αυτό που συνηθίζουν να κάνουν όλοι οι προπονητές οι οποίοι δεν γνωρίζουν 100% που πηγαίνουν. Να κοιτάξει το ρόστερ της ομάδας του. Να αναζητήσει πληροφορίες γι’ αυτό. Να… ξεψαχνίσει κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή. Ο Μπούργος γνώριζε πολλούς απ’ αυτούς, αφού στον Άρη υπάρχει έντονο το στοιχείο από την Αργεντινή στο ρόστερ.

Ωστόσο το όνομά του έπεσε και σε έναν Έλληνα τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά. Το όνομα του Κώστα Μήτρογλου το είχε πρωτό ακούσει όταν βρισκόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Και όχι μόνο το είχε ακούσει, αλλά είχε ασχοληθεί για τα καλά μαζί του. Όπως και ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Έλληνας επιθετικός όταν ήταν στα… ντουζένια του είχε απασχολήσει τους Μαδριλένους. Ήταν η περίοδος που τελικά στη Μαδρίτη είχε πάει ο Κάλινιτς.

Δίπλα στο όνομα του Μήτρογλου ο Μπούργος είδε τα λεπτά συμμετοχής που έχει από τότε που ήρθε στον Άρη. Και δεν… πίστευα στα μάτια του. «Είναι στην ομάδα ο Μήτρογλου και δεν παίζει ούτε 20 λεπτά; Έγκλημα έχετε κάνει», ήταν η ατάκα του Μπούργος στον Θοδωρή Καρυπίδη και τους ανθρώπους του Άρη στις πρώτες τους συναντήσεις. «Αυτόν τον παίκτη τον θέλαμε στην Ατλέτικο, πως γίνεται ο προπονητής να μην τον έβαζε ούτε 20 λεπτά στον Άρη;».

Ο Μπούργος από την πρώτη κιόλας μέρα της παρουσίας του στην ομάδα… διέταξε να ξεκινήσει ο Μήτρογλου διπλές προπονήσεις προκειμένου το συντομότερο δυνατό να είναι έτοιμος για να βοηθήσει τον Άρη.

Και ο ίδιος ο Έλληνας επιθετικός δείχνει διάθεση για να επιστρέψει και να αγωνιστεί. Άλλωστε από την πρώτη μέρα στην ομάδα ο Μήτρογλου είχε τονίσει πως έχει όρεξη για να επιστρέψει, να παίξει και να λύσει το μέχρι πρότινος νούμερο ένα πρόβλημα του Άρη: το εύκολο γκολ. Ακόμα όμως και όταν ο Μάντζιος δεν τον… έβλεπε καν, ο «Μητρογκόλ» δε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Αντίθετα, με τη συμπεριφορά του και με ορισμένες κινήσεις του βοήθησε τον Άρη σε δύσκολες καταστάσεις μέσα στη σεζόν. Στήριξε την ομάδα, βγήκε μπροστά, είχε ρόλο και λόγο στα αποδυτήρια.

Όσο για το πώς βοήθησε, ενώ δεν αγωνιζόταν και δεν συμμετείχε ούτε καν στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων επί Μάντζιου; Ξέρουν τα… αποδυτήρια των Κίτρινων. Αλλά και ο Θοδωρής Καρυπίδης. Ο οποίος σεβάστηκε περισσότερο από ό,τι έπρεπε την απόφαση του προηγούμενου προπονητή…