Η ρωσική ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor, που είναι αρμόδια για το διαδίκτυο, διέταξε σήμερα τον αποκλεισμό του Facebook στη Ρωσία, κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι «κάνει διακρίσεις» σε βάρος των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά από τον αποκλεισμό των Sputnik και RT από μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες.

Ανακοίνωση μέσω Telegram

«Ελήφθη η απόφαση να μπλοκαριστεί το Facebook» από σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε μέσω του Telegram.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στη ρωσική επικράτεια διαπίστωσαν ότι δεν είναι δυνατή πλέον η πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρά μόνο μέσω VPN.

Η απάντηση του Facebook

Σε ανάρτησή του στο Twitter, πάντως, ο πρώην αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης και νυν στέλεχος του Facebook, Νικ Κλεγκ, δήλωσε ότι η εταιρεία θα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκαταστήσει τις υπηρεσίες του Facebook στη Ρωσία.

«Σύντομα εκατομμύρια Ρώσοι θα βρεθούν αποκομμένοι από αξιόπιστες πληροφορίες, θα στερηθούν τους καθημερινούς τρόπους σύνδεσης με την οικογένεια και τους φίλους τους και θα αποσιωπηθούν. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε τις υπηρεσίες μας ώστε να παραμείνουν διαθέσιμες στους ανθρώπους, ώστε να εκφράζονται με ασφάλεια και ασφάλεια και να οργανώνονται για δράση.