Την πολιορκία των ρωσικών στρατευμάτων δέχεται για όγδοη ημέρα η Ουκρανία με τον πρόεδρο Ζελένσκι να διαμηνύει στον Πούτιν -σε σημερινό μήνυμά του- ότι οι δεν πρόκειται να παραδοθεί.

Ο Ζελένσκι με την στάση του, έχει κάνει τον πλανήτη να μιλά ιδιαιτέρως θετικά για την στάση που κρατά από την αρχή της ρωσικής εισβολής.

Σε μία νύχτα έγινε ο ήρωας των Ουκρανών που θέλουν να ζουν σε μια ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα.

Η γυναίκα στο πλευρό του

Ποια είναι όμως η γυναίκα που βρίσκεται στο πλευρό του και τον στηρίζει;

Πρόκειται για την Ολένα Ζελένσκα, η οποία παρέμεινε και αυτή στην Ουκρανία μαζί με τα δύο τους παιδιά, τη 17χρονη Ολεξάνδρα και τον 9χρονο Κύριλλο.

Tην περασμένη Παρασκευή στη σελίδα της στο Instagram, την οποία ακολουθούν εκατομμύρια χρήστες, ανάρτησε την ουκρανική σημαία επισημαίνοντας τα εξής: «Δε θα έχω πανικό και δάκρυα. Θα είμαι ήρεμη και σίγουρη. Τα παιδιά μου με κοιτούν. Θα είμαι δίπλα τους. Και δίπλα στον άντρα μου. Και δίπλα σε σένα».

Η Ολένα Ζελέσκα, όπως φαίνεται επίσης από ανάρτησή της στο instagram το περασμένο Σάββατο, βρίσκεται σε καταφύγιο.

Στη φωτογραφία που ανέβασε φαίνεται ένα νεογέννητο μωράκι που γεννήθηκε μέσα στη φρίκη του πολέμου. «Αυτό το παιδί γεννήθηκε στο καταφύγιο βομβών του Κιέβου. Αυτό θα γινόταν σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, κάτω από ειρηνικούς ουρανούς. Είναι αυτό που πρέπει να δουν τα παιδιά», ανέφερε μεταξύ άλλων στο σχόλιο που συνόδευε τη φωτογραφία.

Ποια είναι η πρώτη κυρία της Ουκρανίας

Η Ολένα Ζελένσκα είναι 44 ετών, είναι σεναριογράφος και με τον σύζυγό της υπήρξαν συμμαθητές.

Αν και κάποτε φέρεται να ήταν αντίθετη στις πολιτικές φιλοδοξίες του Ουκρανού προέδρου, καθώς ήθελε να παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σήμερα στέκεται στο πλευρό του, ως στενός και σταθερός σύμμαχός του αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα τους και προσωπικά ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζαλένσκι.

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας είναι ευρέως δημοφιλής. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και θεωρείται μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ουκρανία, όχι μόνο λόγω της ιδιότητάς της ως σύζυγος του προέδρου.

Με τον Ζελένσκι είναι μαζί από τα φοιτητικά τους χρόνια

Θεωρείται μια δυναμική και άκρως διπλωματική γυναικά. Τον Δεκέμβριο του 2019, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο τρίτο Συνέδριο Γυναικών της Ουκρανίας, η Ζελένσκα ξεκίνησε την ένταξη της Ουκρανίας στη διεθνή πρωτοβουλία των G7 για την ισότητα των φύλων.

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την ουκρανική κουλτούρα, με μια μεταρρύθμιση του σχολικού συστήματος διατροφής και μια πρωτοβουλία για τη διάδοση της ουκρανικής γλώσσας σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα έκανε εκστρατεία για μια κοινωνία χωρίς φραγμούς.

Η γνωριμία και ο έρωτας με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Η Ζελένσκα αρχικά είχε ξεκινήσει καριέρα στην αρχιτεκτονική, σπουδάζοντας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Kryvyi Rih, πριν αλλάξει την ειδικότητά της στη συγγραφή.

Στο πανεπιστήμιο γνώρισε τον Ζελένσκι, παρόλο που είχαν συναντηθεί ξανά οι δρόμοι τους στο σχολείο και είχαν κοινούς φίλους. Τότε εκείνος ήταν ένας νέος, εκκολαπτόμενος κωμικός και φοιτητής νομικής.

Η Ολένα Ζελένσκα φωτογραφήθηκε για τη Vogue. «Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Αλλά οι νέες πραγματικότητες απαιτούν τους δικούς τους κανόνες και προσπαθώ να συμμορφωθώ με αυτούς», είχε αναφέρει στο περιοδικό.

Στη συνέχεια, η Ζελένσκα συνέχισε να γράφει για τον κωμικό θίασο που καθιέρωσε τον σημερινό πρόεδρο στη δημόσια συνείδηση, πριν από τον καθοριστικό ρόλο του ως πολιτικό στην τηλεοπτική σειρά «Υπηρέτης του λαού».

Παρά την αρχική απροθυμία της για τη συμμετοχή του Ζελένσκι στις εκλογές το 2019, όταν ήρθε η ώρα της εκστρατείας και της έρευνας, ανέβηκε με αποφασιστικότητα, εμφανιζόμενη ευσυνείδητα δίπλα του για φωτογραφήσεις και ομιλίες.

Δείτε μερικές ακόμη φωτό:

Το ζεύγος Ζελένσκι με τον Άστον Κούτσερ και την Μίλα Κούνις

Με τον πρίγκηπα Γουίλιαμς και την Κέιτ της Βρετανίας

Μετά την εκλογή του Ζελένσκι στην ηγεσία της χώρας