«Αν κάποιος νομίζει ότι, αφού ξεπέρασαν όλα αυτά, οι Ουκρανοί φοβούνται, σπάσουν ή παραδίδονται – δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

«Ήθελαν να μας καταστρέψουν τόσες φορές. Δεν τα κατάφεραν. Έχουμε περάσει τόσα πολλά! Και αν κάποιος πιστεύει ότι, αφού τα ξεπεράσαμε όλα αυτά, οι Ουκρανοί φοβούνται, συντρίβονται ή παραδίδονται – δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία. Και δεν έχει τίποτα να κάνει στην Ουκρανία» ανέφερε.

Απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες σημείωσε «Πήγαινε στο σπίτι σου. Προστατέψετε τους ρωσόφωνους. Όχι σε όλο τον κόσμο, αλλά στη χώρα μας».

Είμαστε ένα έθνος που χάλασε τα σχέδια του εχθρού σε μια εβδομάδα

«Κάθε εισβολέας πρέπει να γνωρίζει: θα αντιμετωπίσει μια σφοδρή απόκρουση των Ουκρανών και να θυμάται για πάντα ότι δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό που είναι δικό μας» σημείωσε σε διάγγελμά του τα ξημερώματα.

«Είμαστε ένα έθνος που χάλασε τα σχέδια του εχθρού σε μια εβδομάδα. Σχέδια που έχουν γραφτεί εδώ και χρόνια: ποταπά, με μίσος για τη χώρα μας, για τον λαό μας, για ανθρώπους που έχουν δύο πράγματα – ελευθερία και καρδιά», είπε ο πρόεδρος.

Προσπάθεια να εμψυχώσει τον λαό του

Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι ο εχθρός χάνει τα κίνητρα και εξέφρασε την υποστήριξή του σε όσους βοηθούν στον αγώνα κατά των Ρώσων κατακτητών.

«Θαυμάζω ειλικρινά τους ηρωικούς, φιλήσυχους κατοίκους του Konotop, της Bashtanka, του Energodar και της Μαριούπολης, καθώς και τους κατοίκους άλλων πόλεων και χωριών της Ουκρανίας που δεν επιτρέπουν στους κατακτητές να μπλοκάρουν τα πάντα», είπε ο Ζελένσκι.