Έχει πολλά για να σταθεί κανείς στο δεύτερο συνεχόμενο πολύ καλό ματς που έκανε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Ένα ματς όπου η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς… ξεμπούκωσε στο δεύτερο ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον αγέραστο Ματιέ Βαλμπουενά έριξε μια ξεγυρισμένη πεντάρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Είναι απίστευτη περίπτωση ποδοσφαιριστή ο Γάλλος, ο οποίος από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχει μπει στα 38, αλλά μέσα στο γήπεδο για ένα ημίχρονο παίζει λες και είναι 10 χρόνια νεότερος. Απέναντι στους Αρκάδες άλλαξε όλο το παιχνίδι στο δεύτερο 45λεπτο. Έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ και ήταν μέσα και στα τέσσερα επόμενα. Μαέστρος κανονικός…

Επειδή, όμως, είναι περιττό να στεκόμαστε στον Ματιέ, εγώ θα προτιμήσω να σταθώ στον Μάριο Βρουσάι. Ένα παιδί που στα δικά μου τα μάτια έχει αδικηθεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει χαθεί για τον Ολυμπιακό. Δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια, άλλωστε. Μόλις 23 χρονών είναι και έχει μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή μπροστά του.

Ο Βρουσάι απέναντι στον Αστέρα έπαιξε δεξί μπακ. Τη θέση, δηλαδή, για την οποία τον προορίζει πλέον ο Πέδρο Μαρτίνς και μέχρι το τέλος της σεζόν θα προσπαθήσει να δει κατά πόσο μπορεί να τον υπολογίζει για εκεί την ερχόμενη περίοδο. Νωρίς είναι ακόμα για να ξέρουμε την απάντηση, αλλά με εμφανίσεις σαν κι αυτή που έκανε κόντρα στους Αρκάδες το πείραμα «Βρουσάι δεξί μπακ» έχει τύχη.

Έχει τα προσόντα να παίξει πολύ μοντέρνα τη συγκεκριμένη θέση ο Βρουσάι, καθώς είναι πολύ γρήγορος και τεχνίτης και έχει τις αντοχές να ανεβοκατεβαίνει αδιάκοπα την πλευρά. Τακτικά και ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι θέλει δουλίτσα ακόμα, βέβαια, κάτι που φάνηκε και στη φάση που κάνει πέναλτι και τη γλιτώνει επειδή έχει προηγηθεί οφσάιντ, αλλά αυτά για ένα παιδί που από τα τσικό παίζει στην επίθεση και ξαφνικά στα 23 του γυρνάει στην άμυνα είναι φυσιολογικά. Το θέμα είναι να έχει το πακέτο που απαιτεί για τη θέση του δεξιού μπακ μια φύσει επιθετική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, και ο Μάριος αν μη τι άλλο φαίνεται να το έχει.

Με τον Αστέρα έδωσε μια υπέροχη ασίστ και είχε πολλές εξαιρετικές συνεργασίες στη δεξιά πλευρά. Έχοντας πολλές δυνάμεις, αλλά και όρεξη μετά την ευκαιρία που επιτέλους πήρε ως βασικός, όργωσε την πλευρά του και ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Στα 11 παιχνίδια πρωταθλήματος που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν πρέπει να πάρει κι άλλες ευκαιρίες ως δεξί μπακ και ποιος ξέρει.

Ίσως ο Ολυμπιακός από το πουθενά να έχει κερδίσει έναν παίκτη ενόψει της νέας περιόδου. Έναν παίκτη που επαναλαμβάνω ότι στα δικά μου τα μάτια έχει αδικηθεί, αλλά ευτυχώς δεν έχει χαθεί.