«Αν κάτι ‘προσέφερε’ η συνέντευξη του πρωθυπουργού είναι πολύ μεγάλη ανησυχία για όλα τα κρίσιμα προβλήματα, ιδιαίτερα για την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και για τις αρνητικές συνέπειες στο λαό, ο οποίος ήδη πληρώνει βαρύ τίμημα με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, το κόστος των εξοπλισμών», ανέφερε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha.

Ο Περισσός επισημαίνει πως ο κ. Μητσοτάκης, «με τα γνωστά ανιστόρητα επιχειρήματα, χαρακτήρισε ως ‘ηθική’ την εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κρύβοντας ότι είναι οι ίδιες δυνάμεις που παραβίασαν σύνορα, καλλιέργησαν λογικές αναθεωρητισμού, προκάλεσαν ανθρωπιστικές καταστροφές κι ευθύνονται, όπως και η Ρωσία, για την τραγωδία του ουκρανικού λαού».

Γι’ αυτό το λόγο, σημειώνει, «καμία προσδοκία δε μπορεί να υπάρχει ότι αυτοί οι ‘σύμμαχοι’ θα στηρίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έναντι του ‘αναθεωρητισμού’ της τουρκικής ηγεσίας. Αντίθετα», τονίζει το ΚΚΕ, «η παραδοχή του κυρίου Μητσοτάκη, ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται στο πλαίσιο της συνοχής της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, προκαλεί ανησυχία, αφού στρώνει το έδαφος για επικίνδυνες διευθετήσεις και παζάρια με την Τουρκία με αμερικαΝΑΤΟϊκή παρέμβαση».

«Ο ελληνικός λαός δε θα πρέπει να αποδεχτεί καμία θυσία στα δικαιώματά του για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου, που προκλητικά βαφτίζονται ‘αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας’», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.