Τον Σεπτέμβριο θα κλείσει τα 38 του χρόνια. Και (λογικά) δεν θα παίζει ακόμη ποδόσφαιρο. Βεβαίως, με τον Ματιέ Βαλμπουενά (περί ου ο λόγος) κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι μέλλει γενέσθαι. Εξάλλου, ο ίδιος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Εχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να σταματήσει το καλοκαίρι. Εχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Γενικώς έχει μεταφέρει προς πάσα κατεύθυνση και κάθε τόνο ότι θέλει να ριζώσει στην Ελλάδα. Και τα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας να είναι απλώς η… αρχή της εν Ελλάδι παρουσίας του. Το λέει ο Ματιέ, το φωνάζει ότι η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι του και ο Ολυμπιακός η οικογένειά του. Αγαπάει τον Ολυμπιακό, είναι η οικογένειά του, και παρά το γεγονός ότι είναι σε προχωρημένα ποδοσφαιρικά «γηρατειά», με την ποιότητα, την προσωπικότητα και τις ικανότητές του καταφέρνει διαρκώς να δίνει βαθμούς, νίκες, προκρίσεις. Αυτό θέλει να δοκιμάσει να το κάνει και από άλλο πόστο. Ξεκινώντας από χαμηλά και διανύοντας όλη την απαιτούμενη διαδρομή έως… όπου σκέφτεται ότι μπορεί να βρεθεί. Μάλιστα, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν είχε δηλώσει πως θέλει να ασχοληθεί με το σκάουτινγκ και την εύρεση παικτών.

Σε πρώτη φάση, ο πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βαλμπουενά όχι μόνο θέλει να μείνει στην Ελλάδα, αλλά ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση μόνιμης κατοικίας. Αναζητά σπίτι, όχι προς ενοικίαση, αλλά προς αγορά. Θέλει να έχει κάτι που θα τον «δένει» μόνιμα με την Ελλάδα. Και γι’ αυτόν τον λόγο έχει ήδη αναθέσει σε μεσίτες να του προτείνουν σπίτια, με σκοπό να αγοράσει. Και για επένδυση. Αλλά και γιατί το εννοεί σοβαρά όταν λέει ότι σκέφτεται να μείνει μόνιμα στην Αθήνα, ό,τι κι αν αποφασίσει για το μέλλον του.

Πάντως, με βάση αυτά που έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, από τη στιγμή που ο Ζοσέ Ανιγκό ανέλαβε τη θέση τού επικεφαλής της ακαδημίας του Ολυμπιακού, ολοένα και φουντώνουν τα σενάρια πως ο Βαλμπουενά είναι πιθανό να αξιοποιηθεί σε πρώτη φάση από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου του Μεγάλου Λιμανιού. Κάτι που δεν μοιάζει διόλου απίθανο.