Νέα προθεσμία για τις 16 Μαρτίου 2022 ζήτησε και έλαβε σήμερα η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς  αντεισαγγελέας εφετών Ελένη Τουλουπάκη από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου,η οποία διενεργεί την έρευνα με φόντο την υπόθεση της Novartis και κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Κατά την προσέλευση της εισαγγελικής λειτουργού έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου ήταν συγκεντρωμένα περίπου τριάντα άτομα που φώναζαν συνθήματα υπέρ της κ.Τουλουπακη ότι δεν είναι μόνη της.

Η ίδια ανταποκρίθηκε με χαιρετισμό. ενώ και κατά την αποχώρησή της και πάλι η κυρία Τουλουπάκη χειροκροτήθηκε από την ομάδα των συγκεντρωμένων.

Η κυρία Τουλουπάκη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες  της κακουργηματικής  κατάχρησης εξουσίας και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα  αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών  δεδομένων.