Ο μπάτλερ Σουλπίκιος άνοιξε την τζαμαρία του κατακόκκινου σαλονιού στην πολυτελή βίλα «Ροζ Ορτανσία», κατασκευασμένη στην κορυφαία θέση των αστραφτερών οροσειρών της Εκάλης.

Ενιωσα μια έντονη μυρωδιά να έρχεται καταπάνω μου, μια μυρωδιά που δεν είχε καμία σχέση με αυτή των special edition αρωμάτων μου του ιστορικού Jean Patou. Η μυρωδιά έφερνε κάτι σαν τσίκνα από σουβλάκια, γαρδούμπες, λουκάνικα, όλα αυτά τα αγαπημένα κρεατικά, τα οποία όμως ουδεμία σχέση έχουν με τα πιάτα υψηλής γαστρονομίας που υπογράφουν γνωστοί σεφ.

Είναι οι σεφ οι οποίοι καλούνται από τους «ολιγάρχες» (καμία σχέση με τους… Ρώσους) των βορείων προαστίων της Αθήνας να μαγειρέψουν αποκλειστικά για τους ίδιους και τους φίλους τους.

Πληροφορούμαι ότι ο Φεράν Αντριά μαγείρεψε ειδικά για μεγαλοεπιχειρηματική οικογένεια της Εκάλης, έναντι ενός μάλλον αστρονομικού ποσού. Το επόμενο project με… τίτλο «Ποιον διάσημο σεφ καλούμε σήμερα στο σπίτι;» περιλαμβάνει τον Τούρκο Σαλτ Μπαέ.

Ο κ. Νουσρέτ άλλωστε τους επισκέπτεται συχνά στο κατάλευκο, μινιμαλιστικού ύφους mansion στο Πουλί της Mykonos τα ατέλειωτα, χρυσά ελληνικά καλοκαίρια. Ο μπάτλερ Σουλπίκιος έκλεισε την τζαμαρία.

Ο κολεξιονέρ συζήτησε τώρα με φίλο του αν η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία επηρεάσει και το χρηματιστήριο της τέχνης. Τελικά και οι δύο συμφώνησαν ότι η τέχνη προχωράει σταθερά, δυνατά, πολύ δυνατά. Ο,τι και να γίνει.

Μην ξεχνάμε ότι την εποχή της παγκόσμιας πανδημίας πουλήθηκαν (σε εμβληματικές δημοπρασίες) έργα σε απίστευτες τιμές… Ισως τα πλέον ακριβά τα οποία πουλήθηκαν ποτέ. Superbe!