Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε η Βαλεντίνα Πασκάλ, Ελληνίδα κάτοικος της Μαριούπολης, η οποία περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κάνει για να απομακρυνθεί από την Ουκρανία μαζί με την οικογένειά της.

«Στη Μαριούπολη και τη νύχτα και τη μέρα ακούγονται πολλοί βομβαρδισμοί. Πριν μισή ώρα έγιναν βομβαρδισμοί πάλι στη Σαρτανά, που χρειάζεται βοήθεια. Έχω πάρει τηλέφωνο στο ελληνικό προξενείο για να ρωτήσω αν υπάρχουν λεωφορεία να φύγουν τουλάχιστον τα παιδιά μου. Δεν προλάβαμε να φύγουμε. Νοικιάζουμε ένα σπίτι στη Μαριούπολη, γύρω της υπάρχουν πολλά ελληνικά χωριά», είπε η κ. Πασκάλ.

«Η Σαρτανά δεν υπάρχει, το ίδιο και άλλα ελληνικά χωριά. Σήμερα πιστεύω πως θα είναι περισσότεροι οι Έλληνες ομογενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους. Εδώ και 24 ώρες δεν έχουμε επικοινωνία. Θέλουμε να έρθουμε στην Ελλάδα. Ψάχνω τα χαρτιά μου. Πήρα στο προξενείο, είπα ότι θέλουμε να φύγουμε και είπαν ότι θα μας πάρουν τηλέφωνο. Τα παιδιά μου είναι 17 ετών και 22. Θέλουν και αυτά να φύγουν από εδώ. Ας φύγουν μόνο τα παιδιά από εδώ, εγώ ας μείνω αν δεν υπάρχει χώρος να φύγω», συνέχισε η ίδια φανερά συναισθηματικά φορτισμένη.

«Σήμερα βγήκα στο δρόμο για πέντε λεπτά με τα δύο σκυλάκια μου. Γίνονται επιθέσεις παντού. Έμεινα μόνο λίγα λεπτά έξω. Αλλά πρέπει να πάμε σε κάποιο μαγαζί να βρούμε κάτι να φάμε. Ο σύζυγός μου είναι από το Ντονέτσκ. Είχαμε ένα σπίτι στο Μπούγκας. Το χωριό δεν υπάρχει. Βομβαρδίζουν τα σπίτια και σκοτώνουν ανθρώπους. Οι Ρώσοι κάνουν πόλεμο στο κέντρο της Ευρώπης», τόνισε η κ. Πασκάλ κλείνοντας.