Στο θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αλλά και στις ενέργειες της χώρας μας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και συμμετέχουμε ενεργά στις αποφάσεις των εταίρων και των συμμάχων μας» τόνισε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος μίλησε και για τα σενάρια που αφορούν στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

«Εξετάζονται όλα τα σενάρια ακόμη και για τη πιο δυσμενή εξέλιξη για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής  συνεχίζεται χωρίς διαταραχές η παροχή φυσικού αερίου.

«Δεν μπορούμε να εξισώνουμε τον θύτη με το θύμα»

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε και για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία – ένα θέμα που προκάλεσε την αντίδραση μερίδας της Αντιπολίτευσης – ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χώρα οφείλει να είναι καθαρά και ανυποχώρητα απέναντι σε πράξεις που συνιστούν αναθεώρηση στο διεθνές Δίκαιο.

«Πρέπει να στηρίζουμε κυρώσεις και να υποστηρίζουμε έμπρακτα και ενεργά τον λαό της Ουκρανίας. Δεν πρέπει να παίρνουμε αποστάσεις και να εξισώνουμε τον θύτη με το θύμα. Είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη η κίνηση της χώρας μας με τις αποφάσεις του δυτικού κόσμου» τόνισε χαρακτηριστικά.