Με οδύνη αποχαιρετά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τη βουλευτή και πρώην υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου, που απεβίωσε χθες σε ηλικία 71 ετών.

«Σε όλη της τη ζωή έδινε δύσκολες μάχες. Τις κέρδισε όλες. Η τελευταία ήταν άνιση και η Μαριέττα λύγισε» επισήμανε στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε για εκείνον καλή φίλη, συνοδοιπόρος στους πολιτικούς αγώνες και πολύτιμη συνεργάτιδα.

Αναλυτικά η συλλυπητήρια δήλωση του Κώστα Καραμανλή έχει ως εξής:

«Με οδύνη αποχαιρετώ τη Μαριέττα Γιαννάκου. Την καλή μου φίλη. Την συνοδοιπόρο στους πολιτικούς αγώνες. Την πολύτιμη συνεργάτη. Σε όλη της τη ζωή έδινε δύσκολες μάχες. Τις κέρδισε όλες. Η τελευταία ήταν άνιση και η Μαριέττα λύγισε.

Θα την θυμάμαι πάντα με αγάπη και απέραντο σεβασμό. Θα τη θυμόμαστε όλοι για την ακεραιότητα, τον ορθολογισμό και την αναλυτική της σκέψη. Για την προσήλωσή της στο συμφέρον του Τόπου και των πολλών. Για την στράτευσή της στο κοινό όραμα της Ευρωπαϊκής Ιδέας. Για την ανεξίτηλη μεταρρυθμιστική σφραγίδα της στην Εκπαίδευση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Θα μας λείψει. Σε όλους όσοι την γνωρίσαμε και πορευτήκαμε μαζί της.

Στην αγαπημένη της Ζωή και στους οικείους της εκφράζω τα συλλυπητήριά μου».