Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ κατέγραψε ο απεσταλμένος του MEGA στην Ουκρανία Γιάννης Χαραμίδης, ο οποίος βρέθηκε στο σανατόριο όπου έχουν βρει καταφύγιο πολίτες που έχασαν τα σπίτια τους από τα χτυπήματα ρωσικών στρατευμάτων.

Άτομα όλων των ηλικιών, οικογένειες, μικρά παιδιά που προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι ζωές τους καταστράφηκαν σε λίγα 24ωρα περιγράφουν με δάκρυα στα μάτια όσα έζησαν.

Οι σειρήνες της αεράμυνας στην Μαριούπολη ηχούν ξανά. Επίκειται αεροπορικός βομβαρδισμός.

Επί τρεις ημέρες η πόλη πολιορκείται από δύο μέτωπα, ένα στον Βορρά και ένα δυτικά. Τα βλήματα εχθές έπεσαν και σε κατοικημένη περιοχή καταστρέφοντας σπίτια και ένα σχολείο.

Σε ένα από τα διαμερίσματα αυτής της περιοχής ζούσαν η Όλγα και ο Σεργκέι.

Τους συναντήσαμε στο ασφαλές μέρος που τους μετέφεραν οι Αρχές της πόλης. Το ανδρόγυνο μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο και πιστεύουν πως σώθηκαν από θαύμα.

Mήνυμα ελπίδας μπροστά στις στάχτες

Ο Σεργκέι μας λέει πως η σημερινή κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από το πρώτο κεφάλαιο του πολέμου το 2014. Του είναι αδύνατο να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Τους ρωτήσαμε εάν σκέφτονται να φύγουν μακριά από τον θάνατο και την καταστροφή που φέρνει ο πόλεμος. Και οι δύο ήταν κατηγορηματικοί.

Από τα συντρίμμια του σπιτιού για το οποίο πάλεψαν σκληρά μία ολόκληρη ζωή δουλεύοντας στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της πόλης, δέκα λεπτά μετά το χτύπημα βγήκε για να τρέξει στην προστασία της αγκαλιάς τους, η γάτα τους η Ξένια.

Στην αναπάντεχη εμφάνιση του κατοικιδίου τους ο Σεργκέι και η Όλγα είδαν ένα μήνυμα ελπίδας ακόμη και μπροστά στις στάχτες της ζωής τους.