Η Ρωσία θα είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, είπε ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης, μιλώντας στο MEGA

«Κάθε λογικός άνθρωπος αυτή τη στιγμή θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις κατάληψης μιας χώρας μεγέθους Γαλλίας, αυτό είναι το μέγεθος της Ουκρανίας» σημείωσε ο κ. Φίλης, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις της κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Αυτό θα είναι και μια πίεση της Ρωσίας για να καταλήξουν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις, γιατί όσο θα καθυστερεί η Ουκρανία, τόσο περισσότερα εδάφη θα χάνει και τόσο μεγαλύτερα χτυπήματα θα δέχεται» πρόσθεσε ο κ. Φίλης, συμπληρώνοντας πως και τη Ρωσία δεν την συμφέρει να έχει παρατεταμένες επιχειρήσεις λόγω του οικονομικού κόστους και της εσωτερικής πίεσης.

«Επειδή η Ρωσία έχει το πάνω χέρι, επί του πεδίου, θα είναι αυτή που θα καθορίσει τους όρους των διαπραγματεύσεων, αν εφόσον γίνουν» τόνισε ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Διδάκτωρ Γεωπολιτικής.