Η Λίβερπουλ λύγισε την Τσέλσι στα πέναλτι (10-11, 0-0 κδ, παρ) και κατέκτησε το Carabao Cup στον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Η Τσέλσι ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο με περισσότερες ευκαιρίες, η Λίβερπουλ από τη μεριά της ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο 45λεπτο. 4 γκολ ακυρώθηκαν στο ματς, 3 για την Τσέλσι, 1 για τη Λίβερπουλ.

Ανώτερη και με «κλασικές» ευκαιρίες η Τσέλσι

Οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν δυναμικά στο ματς και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6′. Ο Πούλισικ βρέθηκε απέναντι στον Κέλεχερ, αλλά ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ απέκρουσε.

Οι Reds ανέβασαν ρυθμούς από το 20′ και μετά, απειλώντας για πρώτη φορά στο ματς στο 18′. Ο Άρνολντ βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Μανέ στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Σενεγαλέζου πέρασε αρκετά δίπλα από την εστία του Μεντί, ενώ στο 22′ ο Ο Σαλάχ έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά δεν βρήκε εστία.

Η ομάδα του Κλοπ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 30′ για να ανοίξει το σκορ. Ο Κεϊτά έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Μεντί απέκρουσε και στη συνέχεια ο Μανέ πήγε να σκοράρει από κοντά αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Τσέλσι έκανε νέα τρομερή επέμβαση και έσωσε την Τσέλσι.

Οι μπλε αύξησαν την πίεσή τους και έφτασαν 3 φορές πολύ κοντά στο γκολ. Στο 39′ ο Πούλισικ έκανε το σουτ από τα δεξιά στην περιοχή, αλλά ο Κέλεχερ έδιωξε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αθπιλικουέτα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία, ενώ στο 45′ ο Μάουντ βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα άουτ.

Σωρεία ευκαιριών, δύο γκολ που ακυρώθηκαν και… παράταση

Η ομάδα του Τούχελ ξεκίνησε με το… πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο μέρος και έφτασε ξανά μια… ανάσα από το γκολ στο 49′. Ο Πούλισικ έβγαλε ωραία κάθετη στον Μάουντ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κέλεχερ, ενώ στο 58′ ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ σταμάτησε το σουτ του Μάουντ.