Με μία ακόμη ανάρτηση η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, κατηγορεί την κυβέρνηση για αντιρωσική προπαγάνδα, στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η νέα ανάρτηση έρχεται μετά τον «πόλεμο» που ξέσπασε μεταξύ του ελληνικού ΥΠΕΞ με την Ρωσική πρεσβεία για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία.

Αφορμή η φωταγώγηση της Βουλής

Σε νέα ανάρτησή της λοιπόν η Ρωσική πρεσβεία κατηγορεί την Ελλάδα και της λέει να συνέλθει.

Στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας φωταγωγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 25 Φεβρουαρίου, το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας και το κτίριο της Τεχνόπολης.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας:

«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!