«Η Ευρώπη έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πως έχει περιφερειακές απειλές, τις οποίες πρέπει κάποια στιγμή να αναχαιτίσει συνολικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο δημοσιογράφος, Ανδρέας Ρομπόπουλος και ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, εκτιμώντας την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και τις αντιδράσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακροβατεί η Τουρκία

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή, από τη μία καταδικάζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και από την άλλη «τα βάζει» και με την Δύση», επισήμανε ο κ. Ρομπόπουλος.

Όπως είπε το γεγονός πως μπορεί να παραβιάζεται με ευκολία το Διεθνές Δίκαιο, χωρίς ιδιαίτερες κυρώσεις, «σίγουρα δεν είναι πολύ θετικό».

Ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος δήλωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να σκέφτεται να κάνει κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας, ωστόσο δεν μπορεί γιατί προ πάντων «η Ελλάδα δεν είναι Ουκρανία, και η Τουρκία δεν είναι Ρωσία».

Αναφορικά με τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, ο κ. Δεσποτόπουλος επισήμανε πως θα μπορούσαν να είναι πιο ισχυρές, ωστόσο κοιτάμε και το τίμημα που έχει στην Ευρώπη.

«Η Δύση δεν πρέπει να αφήσει μόνη την Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Ολοκληρώνοντας, ο διεθνολόγος τόνισε πως «ο Ζελένσκι έχει τελειώσει για τον Πούτιν και δεν θα διστάσει να τον σκοτώσει».