Ο Κώστας Φορτούνης είναι εδώ! Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε στο παιχνίδι της Β ομάδας του Ολυμπιακού με τον Απόλλων Λάρισας (0-1) και πραγματοποίησε τη δεύτερη εμφάνισή του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί το περασμένο καλοκαίρι στην προετοιμασία των Πειραιωτών.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεκίνησε βασικός και παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 72 λεπτά, πραγματοποιώντας μάλιστα μια εξαιρετική εμφάνιση. Μια εμφάνιση – μήνυμα ότι έχει επιστρέψει δυνατός και είναι έτοιμος για… μεγάλα πράγματα και σπουδαίες επιτυχίες.

Ο Φορτούνης δείχνει σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά του και πλέον μετράει αντίστροφα για το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Στο σημερινό παιχνίδι έδειξε εξαιρετικά στοιχεία, καθώς ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την ομάδα της Θεσσαλίας, ενώ στο 12’ είχε δοκάρι. Ο διεθνής άσος είχε συμμετοχή και στο δεύτερο δοκάρι των Πειραιωτών. Στο 44΄, όταν βρήκε ωραία τον Βασίλη Σουρλή, αλλά το σουτ του τελευταίου σταμάτησε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Οσον αφορά στην αναμέτρηση, οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος και είχαν δυο δοκάρια, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Αστρά. Αντίθετα, οι Θεσσαλοί κατάφεραν να σκοράρουν στην μοναδική καλή φάση που δημιούργησαν, με τον Λεμάνγκρ στο 74’ να πετυχαίνει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό του. Με κύριο εκφραστή τον Κώστα Φορτούνη, οι ερυθρόλευκοι… κατασκήνωναν στην περιοχή του Απόλλωνα. Στο 4ο λεπτό, το σουτ του Μαρίνου πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τζολάκης κατέβασε… ρολά. Στο 11΄, μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Β΄.

Από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Φορτούνης γύρισε υπέροχα, εξαπολύοντας έναν… κεραυνό, με τον Αστρά να διώχνει. Ενα λεπτό αργότερα, ο Κώστας Φορτούνης έφτασε και πάλι μια… ανάσα από το 1-0. Από πλεονεκτική θέση, ο άσος του Ολυμπιακού σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ήταν συνεχώς στην επίθεση, με τον Αστρά να μπλοκάρει το σου του Ανδρούτσου στο 24΄. Στο 32΄, ο γκολκίπερ του Απόλλωνα είπε και πάλι «όχι» στον Ανδρούτσο, ενώ στο 44΄ το δοκάρι σταμάτησε ξανα τους «ερυθρολεύκους». Απίθανο άδειασμα του Φορτούνη σε αμυντικό των φιλοξενούμενων, πάσα πάρε-βάλε στον Σουρλή και δοκάρι για την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί τρεις φάσεις μέχρι το 70’. Στο 52’ με την προσπάθεια του Μαρίνου να φεύγει άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αστράς είπε «όχι» στον Βοΐλη. Στο 69’ ήταν σειρά του Αλγκασίμ Μπα να απειλήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι Πειραιώτες πίεζαν για το γκολ, αλλά αυτοί που κατάφεραν να σκοράρουν ήταν οι φιλοξενούμενοι, κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 74’ ο Σταμάτης απέφυγε τον Κουτσίδη, σούταρε, ο Τζολάκης απέκρουσε, αλλά ο Λεμάνγκρ πήρε το… ριμπάουντ και με πλασέ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη με 1-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Αποστολόπουλος, Καρμπόβνικ, Καλογερόπουλος, Σουρλής, Κουτσίδης (81’ Τσέλιος), Μαρίνος, Φορτούνης (72’ Λιάτσος), Βοΐλης (62’ Αλγκασίμ Μπα), Πινακάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Αστράς, Πετράκης, Καραμόκο (87’ Σούλτσε), Λίταινας, Λουκάς, Καλούσης, Μπαλογιάννης (84’ Ζιάκας), Κοζού, Νούσιος (72’ Λεμάνγκρ), Σταματής, Τιμπούε.