Ένας χρόνος συμπληρώθηκε στις 26 Ιανουαρίου από τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη.

Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη της Δανάης Μπάρκα, στο «Πάμε Δανάη!» και άνοιξε την καρδιά της. Συγκεκριμένα, μίλησε για ψυχολογική και λεκτική βία από τον συνάδελφό της ξεκινώντας έτσι το κίνημα #metoo στον χώρο του θεάτρου.

Την Παρασκευή (25/2) ο Γιώργος Κιμούλης πέρασε στην αντεπίθεση καταθέτοντας δύο πολυσέλιδες αγωγές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Η μία στρέφεται κατά της Ζέτας Δούκα και ακόμη δύο συναδέλφων του, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά, ενώ η άλλη κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα, καθώς και κατά δύο ακόμη μελών του.

Με τις αγωγές του, ο Γιώργος Κιμούλης αξιώνει αποζημίωση για την ηθική αλλά και περιουσιακή βλάβη που, όπως λέει, υπέστη μετά τη δημόσια καταγγελία που έκανε για τον ίδιο η Ζέτα Δούκα, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής της συνέντευξης.

Συγκεκριμένα, ζητεί να καταδικαστούν οι τρεις ηθοποιοί και να του καταβάλλουν «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον» για την περιουσιακή ζημία που έχει υποστεί το συνολικό ποσό των 231.227, 80 ευρώ. Επιπλέον, ζητεί για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί να του καταβάλει η Ζέτα Δούκα 250.000 ευρώ, η Δώρα Χρυσικού 125.000 ευρώ και ο Νίκος Ψαρράς 125.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο ΣΕΗ, ο ηθοποιός στην αγωγή του κάνει λόγο για μεροληπτική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του, η οποία τον έβλαψε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να διακοπεί, όπως αναφέρει, κάθε συνεργασία του και ο ίδιος να υποστεί μεγάλη ηθική και επαγγελματική ζημία.

Στην αγωγή που κατέθεσε χθες ο Γιώργος Κιμούλης απάντησε η Ζέτα Δούκα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Έγραψε χαρακτηριστικά: «Μας επιδόθηκε εχθές αγωγή του Γιώργου Κιμούλη με την οποία μας εγκαλεί για συκοφαντική του δυσφήμιση απαιτώντας να του καταβάλουμε ως αποζημίωση το συνολικό ποσό των 731.227,80 ευρώ. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι αντίστοιχη αγωγή έχει ασκήσει εναντίον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μελών του Πειθαρχικού του Συμβουλίου. Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν μια απέλπιδα προσπάθεια του Γιώργου Κιμούλη να απεκδυθεί των ευθυνών του για τις ανάρμοστες πράξεις του και να “ακυρώσει” την εκκρεμούσα σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία περί διαγραφής του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Εμμένουμε κατηγορηματικά σε όσα έχουμε καταθέσει τόσο δημοσίως, όσο και ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ και ανυπομονούμε να λάμψει η αλήθεια της ελληνικής δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Η ανάρτησή της