Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την προσπάθεια αλλαγής της ηγεσίας της χώρας από τη Ρωσία μίλησε στο MEGA και τη Νίκη Λυμπεράκη ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης.

«Στην Ευρώπη γίνεται μεγάλη κριτική για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Το κλίμα είναι πάρα πολύ βαρύ, για τις παραλείψεις που έχουν καταγραφεί» σημείωσε ο κ. Καιρίδης, τονίζοντας ότι «στόχος της κριτικής είναι η Γερμανία, ιδίως από τις χώρες της Βαλτικής για τη στάση του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν».

«Υπάρχει μια συνολική αποδόμηση του Μερκελισμού από το σύνολο του Τύπου της Ευρώπης» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι αρκετοί είναι εκείνοι που στηρίζουν ότι η ΕΕ είναι μόνο εμπορική δύναμη και δεν μπορεί να προβάλει αντιστάσεις και αντιρρήσεις.

«Θεωρώ ότι η υπόθεση του ΝΑΤΟ έχει και ένα στοιχείο προπαγάνδας από πλευράς της Ρωσίας» σημείωσε ο κ. Καιρίδης, προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο συνηθίζει να αποκαλεί τον εβραϊκής καταγωγής πρόεδρο Ζελένσκι ως ναζιστή. «Για να καταλάβουμε τις αντιφάσεις και την ακραία παραπληροφόρηση» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Καιρίδης υπογράμμισε τις κινήσεις των ΗΠΑ, που προειδοποίησαν για την εισβολή των Ρώσων και έδωσαν στη διεθνή κοινότητα απόρρητα στοιχεία, κάτι που δείχνει ότι είναι πιο υποψιασμένοι για να μην αφήσουν τον έλεγχο των πληροφοριών στην άλλη πλευρά, αφήνοντας έκθετη τη ρωσική πλευρά που προχωρούσε στη διάψευση των αμερικανικών ανακοινώσεων.