Σφοδρές εκρήξεις ακούγονται για μια ακόμη φορά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, το οποίο ακόμη «κρατάει» στην εισβολή της Ρωσίας. Οι δυνάμεις του Πούτιν έχουν εισέλθει στην περιφέρεια του Κιέβου, ωστόσο φαίνεται να απέχουν περίπου 9 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του BBC, Lyse Doucet, τα τελευταία λεπτά υπάρχουν αναφορές για ισχυρές εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επίκεται αεροπορική επιδρομή. Για το λόγο αυτό δίνεται εντολή να μεταβούν όλοι στα καταφύγια.

Μάλιστα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν και σχετικά βίντεο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται ακόμη η αυθεντικότητά τους. Πληροφορίες αναφέρουν, δε, πως κάποιες από τις εκρήξεις σημειώνονται σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο.

Εκρήξεις σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Πληροφορίες αναφέρουν, δε, πως κάποιες από τις εκρήξεις σημειώνονται σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο, το οποίος φέρεται να έχει καταστραφεί, ένδειξη ότι ο ρωσικός στρατός στοχεύει σε κρίσιμες υποδομές της πόλης προκειμένου να εισβάλει.

«Τα ρωσικά στρατεύματα είναι πολύ κοντά στην πρωτεύουσα. Οι ομάδες δολιοφθοράς εξουδετερώνουν τους στρατιωτικούς στόχους και υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην πόλη. Υπό προστασία και ειδικό έλεγχο βρίσκονται οι γέφυρες στην πρωτεύουσα» υποστηρίζει ο δήμαρχος του Κιέβου.

«Πολύ δύσκολο βράδυ»

Σημειώνεται πως από το πρωί της Παρασκευής, το Κίεβο βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας, με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για πολύ δύσκολο βράδυ.

«Η κατάσταση για την πόλη είναι απειλητική. Το επόμενο βράδυ θα είναι πολύ δύσκολο. Στις κεντρικές εισόδους της πρωτεύουσας και κοντά στις στρατηγικές εγκαταστάσεις στο εσωτερικό της βρίσκονται στρατιώτες μας» τονίζει.

Οι μάχες στην περιοχή είναι σφοδρές, με τις ρωσικές δυνάμεις να επιχειρούν να καταλάβουν το Κίεβο επιτιθέμενες από τα βόρεια και ανατολικά.