Τη ρωσική επίθεση καταδικάζει η Τουρκία κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τονίζει ότι πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

«Θεωρούμε απαράδεκτη τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και την απορρίπτουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σχολιάζοντας την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Αυτή η επίθεση, πέρα από την καταστροφή των συμφωνιών του Μινσκ, αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της περιοχής μας και του κόσμου. Η Τουρκία, η οποία πιστεύει ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστά, είναι κατά της αλλαγής των συνόρων με όπλα», προσθέτει η Άγκυρα και καταλήγει:

«Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει αυτήν την άδικη και παράνομη πράξη το συντομότερο δυνατό. Η υποστήριξή μας για την πολιτική ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα συνεχιστεί».