Το πρώτο… πιάτο των αγώνων της φάσης των «16» του Champions League ολοκληρώνεται απόψε (22:00) σε Μαδρίτη και Λισαβόνα, με δύο αναμετρήσεις: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (MEGA, Cosmote Sport 2) και Μπενφίκα – Άγιαξ (Cosmote Sport 3).

Στο πιο δυνατό ματς της βραδιάς, σε αυτό του Wanda Metropolitano της Μαδρίτης δηλαδή, δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Αμφότερες δεν πάνε καλά στα πρωταθλήματά τους, θέλουν να σώσουν τη χρονιά με την έξοδο στο επόμενο Champions League, ενώ το φετινό UCL αποτελεί σπουδαία ευκαιρία για να πετύχουν κάτι εξόχως σημαντικό.

Η Ατλέτικο επιβίωσε στον όμιλο του… θανάτου με Λίβερπουλ και Μίλαν και τώρα θέλει το βήμα παραπάνω στη διοργάνωση. Τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την έχει συναντήσει μόνο μία φορά στο παρελθόν και την έχει αποκλείσει: τη σεζόν 1991-92 για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Θα κάνει το 2/2 άραγε;

Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Κόκε, Κούνια και Βας και τιμωρημένος είναι ο εξτρέμ Καράσκο, με τους Ροχιμπλάνκος να επιθυμούν να σπάσουν την κατάρα που τους θέλει χωρίς νίκη στα 6 τελευταία εντός έδρας ματς τους στο Champions League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πλευρά της τερμάτισε στην πρώτη θέση στη φάση των ομίλων, μπροστά από Αταλάντα, Βιγιαρεάλ και Γιουνγκ Μπόις. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει στα 7 από τα 10 ματς κόντρα στην Ατλέτικο στην Ευρώπη και οι Κόκκινοι Διάβολοι ελπίζουν πως θα γίνει το 8/11.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Βρσάλικο, Σάβιτς, Χιμένες, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε, Κοντογκμπιά, Ερέρα, Λόντι, Φέλιξ, Κορέα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Πογκμπά, Φερνάντες, Σάντσο, Ρονάλντο

Στο έτερο ζευγάρι, αυτό της Μπενφίκα με τον Άγιαξ, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Και είναι ο Αίας.

Η Μπενφίκα δεν τα πάει καθόλου καλά εντός συνόρων. Στο πρωτάθλημα είναι ήδη στο -12 από την κορυφή, ενώ έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ. Μόνη ελπίδα, το Champions League. Οι Αετοί της Λισαβόνας δε θα έχουν στη διάθεσή τους απόψε τους τραυματίες Σεφέροβιτς και Λούκας Βερίσιμο. Καταπληκτικό εντός έδρας ρεκόρ για την Μπενφίκα, καθώς στα 17 τελευταία της ευρωπαϊκά ματς στο «Ντα Λουζ» μετρά 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Ο Άγιαξ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αυτήν τη στιγμή. Πρώτος στην Eredivisie, ήδη στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ προέρχεται και από το απίστευτο 6/6 νίκες στους ομίλους του Champions League. Πληρέστατη η ομάδα του Τεν Χαγκ των 20 γκολ μέχρι τώρα στη διοργάνωση, θέλει να συνεχίσει να προκαλεί… τρόμο στην Ευρώπη.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Λαζάρο, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Ράφα Σίλβα, Βάιγκλ, Ζοάο Μάριο, Εβέρτον, Ντάργουιν, Ράμος

ΑΓΙΑΞ: Πάσφεϊρ, Μαζραουί, Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ, Κλάασεν, Μπέργκχαους, Άλβαρες, Άντονι, Αλέ, Τάντιτς