Η κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία κλιμακώνεται, με αποτέλεσμα οι τιμές να κινούνται υψηλότερα

Το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,28% στα 92,35 δολάρια το βαρέλι ενώ το brent αγγίζει τα 97,10 δολάρια το βαρέλι, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014.

Το φυσικό αέριο ανέβηκε κατά 1,02% στα 4,544 δολάρια.

Ο μαύρος χρυσός έχει σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επταετίας και πλησιάζει τα 100 δολάρια λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να έχει αποστείλει στρατεύματα στο Ντομπάς, εντείνοντας την ανησυχία για την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου.

«Οι τιμές του πετρελαίου επηρέαζουν τις άλλες τιμές. Αυτό σημαίνει ότι λόγω των υψηλών τιμών ενέργειας θα δούμε τις τιμές να αυξάνονται και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Επίσης οι υψηλές οδηγούν σε επιβράδυνση τη ζήτηση» δήλωσε ο Σουλγκίνοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Energy Intelligence. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία αύξησε την παραγωγή της βάση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+, καθώς τα μέλη του Οργανισμού έχουν συμφωνήσει να αυξήσουν την προσφορά για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση, που είχε υποχωρήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.  Τόνισε όμως ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή της, μέσω νέων projects όπως είναι το Vostok Oil.