Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πολωνίας (PZPN) ζήτησε σήμερα σαφήνεια από τη FIFA σχετικά με τα play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία στη Μόσχα τον επόμενο μήνα, μετά την απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν, να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Η Πολωνική ομοσπονδία ζήτησε από τη FIFA να διευκρινίσει επειγόντως τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση του αγώνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η PZPN, προσθέτοντας ότι ελπίζει να παρέχει στους παίκτες τις βέλτιστες συνθήκες για να προετοιμαστούν και να παίξουν.

Ο ημιτελικός αγώνας των play off μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαρτίου. Η ομάδα που θα κερδίσει θα αγωνιστεί με αντίπαλο μία εκ των Σουηδία ή Τσεχία, για την εξασφάλιση μιας θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ (21/11-18/12).

Η PZPN αναγνώρισε ότι οι πολιτικές αποφάσεις, όπως πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παραμένουν ευθύνη των κρατικών αρχών και των διεθνών φορέων. «Ωστόσο, έχοντας επίγνωση πιθανών απειλών που συνδέονται με την τρέχουσα κατάσταση, περιμένουμε τη θέση των αρχών της παγκόσμιας ομοσπονδίας», ανέφερε. Πρόσθεσε επίσης ότι το θέμα αφορούσε επίσης τη Σουηδία και την Τσεχία.