Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο την εξέλιξη της υπόθεσης με τα τρία παιδιά στην Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα τριών ετών. Πλέον όλοι ζητούν να μάθουν τι ακριβώς συνέβη με τα τρία αγγελούδια που πραγματικά έχουν συγκινήσει τους πάντες.

Μετά το αλαλούμ των τελευταίων ωρών το θρίλερ -μάλλον- πλησιάζει στο τέλος του, δεδομένου ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε τελευταία αναμένεται να αποτελέσουν το «κλειδί» στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων οι οποίες ίσως να βγουν σήμερα, μπορεί να δείξουν αν ο θάνατος των παιδιών οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, σενάριο το οποίο ακούγεται πολύ έντονα τις τελευταίες ώρες. Ωστόσο αυτό, σύμφωνα πάντα με τους ιατροδικαστές δεν είναι και σίγουρο, παρά το γεγονός ότι ευελπιστούν, εξαιτίας των εξειδικευμένων αναλύσεων που έγιναν.

Ανεξήγητο φαινόμενο

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, εξήγησε όλα τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια των γιατρών, με ορισμένα όπως είπε, να τους προβληματίζουν έντονα.

«Θα ήθελα να επιφυλαχτώ για αυτό που βγήκε στο φως της δημοσιότητας χθες το απόγευμα, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω» επεσήμανε η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα που διαψεύστηκε από τους ιατροδικαστές, (σ.σ. εννοεί την πληροφορία ότι η Τζωρτζίνα εισέπνευσε τοξικό αέριο).

Συνεχείς ανατροπές, διαψεύσεις και νέα στοιχεία στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει τον πανελλήνιο. Οι γονείς πάντως των παιδιών λένε ότι πρόκειται να κινηθούν νομικά

«Να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι οι γιατροί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας και προσπάθησαν να θωρακίσουν ειδικά την Τζωρτζίνα που ήταν το τρίτο παιδί με όλες τις εξετάσεις» υπογράμμισε. Έχει γίνει μια πολύ αναλυτική δουλειά από ιατρικής άποψης, σημείωσε, «επομένως αυτά θα τεθούν υπόψη της δικαιοσύνης και σαφώς αναμένουμε αφού συνδυαστούν οι φάκελοι και τα ιστορικά από την Αθήνα, ότι θα βοηθηθούν οι αρχές να βρουν την άκρη σε αυτό το περίεργο, ανεξήγητο φαινόμενο».

Τι προβληματίζει γιατρούς και ιατροδικαστές

«Αυτό που θα επιβεβαιώσω είναι ότι πραγματικά στους ιατρικούς κύκλους συζητείται έντονα ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθούν τρία παιδιά με τρία διαφορετικά ιστορικά να πεθαίνουν περίπου με τον ίδιο τρόπο χωρίς να έχει εξακριβωθεί η ακριβής αιτία» συμπλήρωσε η κ. Μαστοράκου.

Αυτό που προβληματίζει, εξήγησε η κ. Μαστοράκου, είναι το γεγονός ότι τα παιδιά όταν ήταν στην διαδικασία συστηματικής παρακολούθησης με μόνιτορ στην ΜΕΘ δεν παρουσίαζαν κανένα πρόβλημα. «Δεν έδειχναν, η Τζωρτζίνα ειδικά, καρδιολογικά να υπάρχει κάποιο συμβάν, ενώ όταν έφευγαν από τον κύκλο της παρακολούθησης, τότε εμφάνιζε τα επεισόδια. Αυτό μας έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση».

Ο προβληματισμός είναι έντονος, επανέλαβε. «Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ασφαλές συμπέρασμα, γιατί πρέπει να συνδυαστούν όλες οι νοσηλείες και από την Αθήνα, αλλά σαφώς υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Πώς ένα παιδί μένει ενάμιση μήνα περίπου στην μονάδα του νοσοκομείου του Ρίου, αντίστοιχα στο Καραμανδάνειο κάποιες μέρες, όταν είναι υπό στενή παρακολούθηση δεν παρουσιάζει απολύτως τίποτα στις καταγραφές, δεν έχει κάποιο συμβάν και όταν μένει μόνο του εκεί παρουσιάζει όλα τα συμβάντα» είπε χαρακτηριστικά.

«Πανέτοιμοι να καταθέσουν οι γιατροί»

Ήδη έχουν ετοιμαστεί οι ιατρικοί φάκελοι, τα ιστορικά των παιδιών και είναι έτοιμοι οι γιατροί της Πάτρας να καταθέσουν, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

Ερωτηθείσα πότε μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις και από πού θα εξαχθούν συμπεράσματα, η κ. Μαστοράκου διευκρίνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 πως το αν θα δώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις οριστικές απαντήσεις δεν μπορεί να το προδικάσει κανείς. «Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί τώρα στην περίπτωση της Τζωρτζίνας θα γίνει πιο εξειδικευμένη ανάλυση σε σχέση με τα προηγούμενα παιδιά, όσο αφορά στους ιατρικούς φακέλους. Οι γιατροί είναι πανέτοιμοι να καταθέσουν, επομένως από ιατρικής πλευράς είναι όλα έτοιμα, απλά αναμένουμε την ιατροδικαστική απάντηση».