Παρατείνεται η αγωνία στο «θρίλερ» του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα καθώς, ενώ τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας ενδέχεται να βγουν ακόμη και σήμερα, οι ιστολογικές εξετάσεις του παιδιού μπορεί να καθυστερήσουν ακόμη και για ένα μήνα.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να σταλεί δείγμα στο εξωτερικό για ακόμη πιο εξειδικευμένο έλεγχο.

«Η ιατροδικαστική επιστήμη μπορεί να δώσει όλες τις απαντήσεις»

Η ιατροδικαστικής, Άννα Ράζου, μιλώντας στο Live News του MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο, τόνισε ότι πλέον οι ιατροδικαστέρς «έχουμε όλα τα εργαλεία για να εντοπίσουμε τα πάντα».

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την πιθανότητα να υπάρχει μία κοινή γενετική αιτία, εξαιτίας της οποίας χάθηκαν και τα τρία παιδιά, ανέφερε πως είναι σπάνιο, ωστόσο, είπε ότι υπάρχει η πιθανότητα ύπαρξης μιας τέτοιας κοινής αιτία, η οποία να προκαλεί το θάνατο σε πολλά μέλη μιας οικογένειας.

Η κυρία Ράζου επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «είναι πολύ ενδιαφέρουσα για την ιατροδικαστική επιστήμη», καθώς και ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, τονίζοντας πως όλα είναι «στο τραπέζι».

«Η ιατροδικαστική επιστήμη μπορεί να δώσει απαντήσεις ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη υπόθεση, όπως αυτή στην Πάτρα», συμπλήρωσε η ίδια.

Αναφορικά με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξέτασεις της Τζωρτζίνας, η κ. Ράζου δήλωσε πως είναι σύνηθες να καθυστερούν.

Όσο για τις πληροφορίες ότι μπορεί να σταλούν και στο εξωτερικό, η ιατροδικαστής εξήγησε πως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διερεύνηση είναι πιο ενεδελεχής, γιατί οι γιατροί θέλουν να είναι βέβαιοι 100%, γι’ αυτό και ενδέχεται να καθυστερήσουν περισσότερο τα αποτελέσματα.

«Εξειδικευμένη έρευνα στο εξωτερικό»

Ρεπορτάζ του T-live στον Alpha υποστηρίζει ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας θα καθυστερήσουν τουλάχιστον ένα μήνα. Αυτό συμβαίνει λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, αλλά και επειδή τα δείγματα πρόκειται να αποσταλούν σε εργαστήρια του εξωτερικού, όπως αναφέρθηκε.

«Ο κύριος όγκος των εξετάσεων αυτών δεν θα γίνει στην Ελλάδα, επειδή το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που κάνει την έρευνα, έχει ‘παραγγείλει’ να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις από τις τοξικολογικές, δηλαδή πιο εξειδικευμένες εξετάσεις», σύμφωνα με τον Alpha.

Όλη αυτή η διαδικασία, λοιπόν, για τις τοξικολογικές εξετάσεις του τελευταίου παιδιού της οικογένειας είναι αρκετά χρονοβόρα.