«Μπορεί να υπήρξαν ορισμένες άστοχες διατυπώσεις (για τη συνέντευξη στην Καθημερινή)» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Νίκη Λυμπεράκη και την εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα», μετά το σάλο που προκάλεσε η συνέντευξή του κυρίως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε πως « Είπα ότι με τη μόρφωση που έχω πάρει νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά αμέσως μετά λέω ότι αυτό δεν το λέω για καλό» αλλά επέμεινε στο ζήτημα των προνομίων «έπρεπε να πούμε ότι υπάρχει ένα θέμα προνομίων, για εμένα ήταν θέμα ειλικρίνειας».

Δήλωσε πως τον στεναχώρησε η αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως «με στεναχώρησε η κριτική των συντρόφων μου, που έπρεπε να σκεφτούν ότι μάλλον είναι θέμα κακής διατύπωσης» αλλά επέμεινε πως η κριτική του είναι καλοπροαίρετη. Ανέφερε μεταξύ άλλων «…εγώ διεκδικώ να κάνω καλοπροαίρετα κριτική γιατί νομίζω ότι πάντα έτσι λειτουργούσε η Αριστερά…και είπα ότι ελπίζω ότι ο Αλέξης ακούει…. Όταν είπα ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαλέγει σωστούς συμβούλους έπρεπε να πω δεν διαλέγει σωστά πρόσωπα κάτι που είχε πει σε μια συνέντευξη νομίζω με την Έλλη Στάη… Πολλοί αρχηγοί θεωρούν ότι είναι ανασφαλείς…θεωρώ ότι μερικά πράγματα που κάνει τα κάνει για να ισχυροποιήσει τη θέση του γιατί δεν τον αμφισβητεί κανένας… Δεν νομίζω ότι ο Αλέξης πιστεύει ότι του έκανα ευθεία επίθεση… Ο Τσίπρας έχει από πολλούς άλλους πολύ καλό πολιτικό κριτήριο».

Ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με την εκλογή αρχηγού από τη βάση που έχει προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας «δεν συμφωνώ με την εκλογή προέδρου από τη βάση».

Απέκλεισε συνεργασία με τη ΝΔ αναφέροντας «συμμετέχω στο πολιτικό συμβούλιο δεν έχω ακούσει κάτι για συνεργασία με την Κεντροδεξιά» ενώ επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας «…η κυβέρνηση έχει μια πολύ κακή εκδοχή της αξιοκρατίας γιατί βάζει δικά της παιδιά παντού».

Προανήγγειλε την έκδοση ενός νέου βιβλίου με περιεχόμενο «… τι κάναμε στη διαπραγμάτευση».