Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, οι ειδικοί της ακτοφυλακής της Ρώμης εντόπισαν πιθανή θαλάσσια μόλυνση με καύσιμα από το πλοίο Euroferry Olympia το οποίο έπιασε φωτιά, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ανοιχτά της Κέρκυρας.

Το ιταλικό υπουργείο Περιβάλλοντος παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης, σε στενή επαφή με την ακτοφυλακή της χώρας. Το σημείο στο οποίο βρίσκεται, πιθανώς, η κηλίδα, εντοπίσθηκε από αεροσκάφος ATR της ιταλικής ακτοφυλακής, το οποίο πετά πάνω από το πλοίο.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και αναπαράγει η Deutsche Welle, το υπουργείο Περιβαλλοντικής Μετάβασης της κυβέρνησης Ντράγκι είναι έτοιμο να διαθέσει, στις ελληνικές αρχές, πλωτό μέσο της υπηρεσίας καταπολέμησης της θαλάσσιας ρύπανσης, το Levoli White, το οποίο βρίσκεται στο Μπάρι και μπορεί άμεσα να σαλπάρει, αν χρειαστεί.

Τσιγκολάνι: Δεν έχουν εντοπιστεί σημαντικές οπές στο πλοίο

Στην περιοχή ανοικτά της Κέρκυρας, παράλληλα, έφτασε ήδη το πλοίο Diciotti, της ιταλικής ακτοφυλακής, που διαθέτει ειδικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, ενώ μεταφέρει και ομάδα ειδημόνων, για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης.

Παράλληλα, όμως, το μεσημέρι της Κυριακής, ο ιταλός υπουργός Περιβαλλοντικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί σημαντικές οπές στο πλοίο, οι οποίες να συνδέονται με περιβαλλοντική ρύπανση. Ένα αισιόδοξο και καθησυχαστικό μήνυμα. Οι ιταλικές  αρχές, πάντως, συνεχίζουν να παρακολουθούν την όλη κατάσταση, και μέσω δορυφορικών λήψεων.

Πλοιοκτήτρια εταιρεία: Δεν υπάρχει διαρροή καυσίμων

Πάντως, αρκετές ώρες μετά την είδηση για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi Lines, έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχουν προβλήματα που να αφορούν διαρροή καυσίμων στην θάλασσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, από το πλοίο της στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει επηρεαστεί η συνολική σταθερότητα του σκάφους.