Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, την άρση των μέτρων, αλλά και το πώς αναμένεται να γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα.

«Την Άνοιξη η ύφεση της πανδημίας»

«Παγκοσμίως υπάρχει μια αισιοδοξία. Πλέον βρισκόμαστε σε μια εικόνα που την Άνοιξη θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της πανδημίας, με ύφεση, και με αποκλιμάκωση στους διασωληνωμένους και τους θανάτους και λιγότερα νέα κρούσματα. Ακόμα αυτό δεν το έχουμε δει στη χώρα μας, είναι η προβολή των δεικτών που κάνουμε σε σχέση με άλλες χώρες. Τώρα χρειαζόμαστε σταθερά και μικρά βήματα για να βρούμε την κανονικότητά μας», είπε η κ. Ψαλτοπούλου.

«Να ελέγχονται ανά δύο εβδομάδες οι επιπτώσεις της άρσης των μέτρων»

«Η χρήση μάσκας είναι το τελευταίο μέτρο, πολλοί αισθάνονται ότι θα τη φορούν ακόμα και όταν όλα τα μέτρα έχουν αρθεί. Χρειάζεται να γίνουν σταδιακά τα βήματα προς την κανονικότητα, μετά από δύο χρόνια μεγάλης πίεσης όλου του πληθυσμού, και ψυχολογικής, καλό είναι να αρθούν τα μέτρα σταδιακά, και ελέγχοντας ανά βδομάδα ή δύο βδομάδες τις επιπτώσεις της άρσης τους», ανέφερε σχετικά με την άρση των μέτρων.

«Πάμε σε ένα πολύ καλύτερο Πάσχα»

Τέλος, κάνοντας μια πρόβλεψη για το πώς θα πάμε στο Πάσχα, η ίδια είπε ότι «Πάμε σε ένα πολύ καλύτερο Πάσχα. Είμαστε αισιόδοξοι και όλοι οι επιστήμονες παγκοσμίως είναι το ίδιο, ότι με τη μεγάλη ανοσοποίηση θα φτάσουμε στην κανονικότητά μας. Ο εμβολιασμός μας σώζει ως προς την ευρύτερη ανοσία. Οι ανεμβολίαστοι για να έχουν την σούπερ ανοσία, φαίνεται πως δεν αρκεί η απλή νόσηση. Κάποιος πρέπει ακόμα και αν έχει νοσήσει, να εμβολιαστεί».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου