Από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου θα δούμε ξανά τον καιρό να χειροτερεύει. Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.

Τη νύχτα στα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

  • Τρίτη 22-02-2022

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ από το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

  • Τετάρτη 23-02-2022

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7, τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

  • Πέμπτη 24-02-2022

Στα βορειοδυτικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

  • Παρασκευή 25-02-2022

Στα ανατολικά και νότια παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που σταδιακά θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.