Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, εν μέσω φόβων για ουκρανική εισβολή. Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό κτίριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR).

Σύμφωνα με πληροφορίες την έκρηξη προκάλεσε παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Την ίδια στιγμή, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR), κάνει λόγο για βομβαρδισμούς από βαρύ ουκρανικό πυροβολικό στο χωριό Σανζαρόβκα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης των περιοχών κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα, με παιδιά και γυναίκες να μετακινούνται ήδη προς τη Ρωσία. Ο Πούτιν ανακοίνωσε πως σε κάθε πρόσφυγα θα δοθούν 10.000 ρούβλια.

Σε εκκένωση του Ντονέτσκ κάλεσε και ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του εκτιμώντας πως οι Ουκρανοί θα εισβάλλουν.

«Όταν ο εχθρός βομβαρδίζει τους οικισμούς, μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των πολιτών μας. Ως εκ τούτου, από σήμερα 18 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε μαζική, κεντρική εκκένωση του πληθυσμού στη Ρωσική Ομοσπονδία με προτεραιότητα σε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR).

Ο Πουσίλιν πρόσθεσε υπάρχει συμφωνία με τις ρωσικές αρχές και οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τον πληθυσμό είναι έτοιμες στο Ροστόφ.