Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ προσέφερε και πάλι τη στήριξή του σε όσους αψηφούν τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Αυτή τη φορά παρομοίασε τον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό με τον Αδόλφο Χίτλερ, αν και τελικά διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση εν μέσω κατακραυγής.

Το προκλητικό tweet εστάλη την Τετάρτη, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην Καλιφόρνια, και είχε διαγραφεί χωρίς εξήγηση μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, αναφέρει το Reuters. Το πρακτορείο κάλεσε τον Μασκ να σχολιάσει το περιστατικό αλλά δεν πήρε απάντηση.

Ο Μασκ  πόσταρε ένα meme με τη φωτογραφία του Χίτλερ, πάνω από την οποία υπήρχε η φράση «Σταματήστε να με συγκρίνετε με τον Τζάστριν Τριντό». Κάτω από την εικόνα έγραφε «Εγώ είχα προϋπολογισμό».

Ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, του οποίου η μητέρα είναι Καναδή, έχει επανειλημμένα αντιταχθεί σε περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, και τον Ιανουάριο προσέφερε τη στήριξή του στους καναδούς οδηγούς φορτηγών που αποκλείουν δρόμους και γέφυρες διαμαρτυρόμενοι για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμού κατά του κοραναϊού.

Το tweet για τον Τριντό ήρθε λίγες ώρες πριν ο Μασκ και η Tesla κατηγορήσουν την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι διεξάγει «ατελείωτες» έρευνες κατά του ίδιου και της εταιρείας του σε μια προσπάθεια να τον τιμωρήσει για τις επικρίσεις του στην αμερικανική κυβέρνηση.

Ο λογαριασμός του Μασκ στο Twitter έχει 75 εκατομμύρια ακολούθους και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους της πλατφόρμας.

Η σύγκριση του Τριντό με τον Χίτλερ φαίνεται ότι για πολλούς ξεπέρασε τα όρια. Χρήστες διαμαρτυρήθηκαν με αναρτήσεις τους στο Twitter και η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή ζήτησε από τον Μασκ να απολογηθεί.

Ο καναδός υπουργός Βιομηχανίας απευθύνθηκε στον Μασκ στο Twitter λέγοντας πως η επίμαχη ανάρτηση ήταν «ειλικρινά σοκαριστική».

Όμως το tweet συγκέντρωσε και περισσότερα από 35.000 like, πάνω από 9.000 retweet και αρκετά θετικά σχόλια, όπως αυτό του @maroongolf17 που έγραψε «τώρα το επόμενο αυτοκίνητό μου πρέπει να είναι Tesla».