Το καλοκαίρι θα πετάξουμε τις μάσκες εκτιμά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος εκτιμά ότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα παρουσιάσει βελτίωση από το τέλος του Μαρτίου.

Μιλώντας στον Real FM, o πρόεδρος του ΠΙΣ επισήμανε πως η κατάσταση όσον αφορά στα κρούσματα και τις νοσηλείες εξελίσσεται «ομαλά καθοδικά, αλλά αργά», ενώ υπογράμμισε πως το πρόβλημα εξακολουθεί να εντοπίζεται στους ανεμβολίαστους.

Οι νεκροί

«Δυστυχώς ο ευάλωτος πληθυσμός που δεν έχει εμβολιαστεί παραμένει υποψήφιος για βαριά νόσηση ή κατάληξη», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Για τους εμβολιασμούς είπε πως έχουν προχωρήσει ωστόσο το ποσοστό δεν είναι επαρκές όσον αφορά στα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Η αποκλιμάκωση

Στο μεταξύ, έως τα τέλη Μαρτίου αναμένεται η περαιτέρω αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, ενώ ο σχεδιασμός για την περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων μπορεί να ανατραπεί μόνο εάν υπάρξει νέα αναζωπύρωση της πανδημίας των κρουσμάτων και μια νέα πίεση του ΕΣΥ .

Εαν συνεχίσουμε με τους εμβολιασμούς τότε είναι απίθανο να ανατραπούν οι σχεδιασμοί εκτός αν συμβεί κάτι απίθανο όπως μία νέα μετάλλαξη, που απευχόμαστε. Για τους νεκρούς είπε ότι ο ευάλωτος πληθυσμός που δεν έχει εμβολιαστεί παραμένει υποψήφιος για βαριά νόσηση και κατάληξη. Εφ