Αίσια κατάληξη είχε, ευτυχώς, η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δύο οδηγών, οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του «Euroferry Olympia», το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Τις τελευταίες ώρες γιγάντια επιχείρηση διάσωσης και έρευνας είχε στηθεί γύρω από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, τόσο για τους δύο εγκλωβισμένους, όσο και για τους 11 αγνοούμενους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, πρόκειται για έναν Τούρκο και έναν Βούλγαρο, αμφότεροι οδηγοί νταλίκας, οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου.

Βίντεο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού

  

Δύσκολη η επιχείρηση

Η επιχείρηση, όμως, είναι δύσκολο να γίνει, αφού όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Γλυκοφρύδης, επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το πλοίο καίγεται ολοσχερώς και οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί.

Σε εξέλιξη εκτός από την επιχείρηση κατάσβεσης είναι και οι έρευνες στη θάλασσα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πέσει στο νερό κάποιοι από τους αγνοούμενους.

Δέκα επιβάτες στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Κέρκυρας, διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, προερχόμενοι από τον Λιμένα Κέρκυρας εξαιτίας ναυαγίου 10 ασθενείς (9 άνδρες και μία γυναίκα), στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Οι έξι από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας. Επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια.