«Μυθεύματα», που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, χαρακτηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τα «τρομο-σενάρια» του τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σοϊλού, περί ανοχής και υπόθαλψης τρομοκρατών από την Ελλάδα.

O κ. Θεωδορικάκος, αφού τονίζει πως «τα μυθεύματα» Σοϊλού «προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα», καλεί τον τούρκο ΥΠΕΣ να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υποθυργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει τα εξής: 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Suleyman Soylu ότι η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τον καταυλισμό του Λαυρίου υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων έκανε την εξής δήλωση: «Όσα αναφέρονται στη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών που συσχετίζουν την Ελλάδα με τρομοκράτες αποτελούν μυθεύματα και προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ο Τούρκος υπουργός θα πρέπει να ανασκευάσει αυτές τις δηλώσεις».

Τι είχε υποστηρίξει ο Σοϊλού

Για ανοχή και… υπόθαλψη τρομοκρατών κατηγορεί πλέον η Τουρκία την Ελλάδα, έπειτα από τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στον καταυλισμό του Λαυρίου, δηλώνοντας:

«Υπάρχουν επίσης γειτονικές χώρες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εν λογω πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, το στρατόπεδο του Λαυρίου, του οποίου το σήμα είναι τα Ηνωμένα Έθνη, έχει κινητοποιηθεί ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK εδώ και περίπου 7-8 μήνες. Το PKK έδωσε οδηγίες για την ικανότητα ανάληψης δράσης στις πόλεις, όταν θα εξασθενούσε στην ύπαιθρο. Εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθεί να το διευθύνει ο Μουράτ Καραγιλάν».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μίλησε για μέλη του PKK που φεύγουν από την Ελλάδα, πάνε στο Ιράκ και επιστρέφουν στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και έτσι έχουν αποτραπεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα.