Για εργαλειοποίηση των αγροτικών προβλημάτων για να ικανοποιήσει την προσωπική του πολιτική ατζέντα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Θεσσαλία και συμμετείχε σε σύσκεψη με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως φίλος των αγροτών στα λόγια και όχι στην πράξη και τόνισε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τον αγροτικό κόσμο στα όρια των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε, θεωρητικά, τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, αλλά η πολιτική του κριτική εστιάστηκε στα ΜΜΕ. Εργαλειοποίησε δηλαδή τα θέματα των αγροτών για να υπηρετήσει την προσωπική του πολιτική ατζέντα, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι στην πράξη ούτε ενδιαφέρεται για αυτούς ούτε έχει να προσφέρει κάτι. Εμφανίζεται ως φίλος των αγροτών στα λόγια, όχι στην πράξη.

»Οι ιδέες του έχουν σκουριάσει και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για αυτό καταφεύγει σε ψέματα και αοριστίες περί απευθείας αναθέσεων και δημοσιονομικής σπατάλης. Περιμένουμε να δημοσιοποιήσει τα περιβόητα 5 δισ. των απευθείας αναθέσεων για τα οποία μιλάει.

»Ο κ. Τσίπρας ανδρώθηκε πολιτικά μέσω της καταστροφής των μνημονίων και πασχίζει να επαναφέρει τον αγροτικό κόσμο σε εκείνη την εποχή. Τότε που ανέβαινε στα τρακτέρ και έδινε λύσεις σε όλα «με ένα νόμο κι ένα άρθρο».

»Η κυβέρνηση έχει ενισχύσει, ενισχύει και θα ενισχύσει τον αγροτικό κόσμο, εξαντλώντας τα όρια των δυνατοτήτων. Με υπευθυνότητα, σεβασμό στην αλήθεια και συνέπεια».