Ο πρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας, Ιγκνάσιο Κασίς, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, όπως αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση.

«Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ιγκνάσιο Κασίς υποβλήθηκε σε PCR τεστ εν όψει της συμμετοχής του στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Το τεστ προέκυψε θετικό και ο πρόεδρος τέθηκε σε απομόνωση το πρωί της Πέμπτης, μόλις ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Κασίς δεν εμφανίζει συμπτώματα, η υγεία του είναι καλή και θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του από το σπίτι, μέχρι την Κυριακή.

«Έως τότε, δεν θα συμμετάσχει σε καμία από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και ως εκ τούτου δεν θα παραστεί στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στην Ελβετία έχουν αρθεί από σήμερα τα περισσότερα από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας: η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική σε καταστήματα και εστιατόρια, οι πολίτες δεν υποχρεούνται να επιδείξουν πιστοποιητικό Covid για να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους, ενώ ήρθη επίσης ο περιορισμός στον όγκο των ιδιωτικών συγκεντρώσεων και των εκδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ