Σοκάρουν οι εικόνες από την Τουρκία, καθώς η ακρίβεια, σε συνδυασμό με τους μισθούς πείνας, έχει οδηγήσει τους μέσους πολίτες στο να περιορίσουν ακόμη και τα απαραίτητα για να τα βγάλουν πέρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ουρές που συνήθως σχηματίζονταν έξω από τους φούρνους για φθηνό ψωμί μειώθηκαν και ο λόγος είναι πως οι περισσότεροι δεν αγοράζουν πλέον ούτε ψωμί.

Ο Ανδρέας Ρομπόπουλος κατέγραψε με την κάμερα του ΜΕGA την πραγματικότητα που ζει ο μέσος Τούρκος πολίτης στην Κωνσταντινούπολη, τη μητρόπολη της γειτονικής χώρας.

Μία καθημερινότητα, που απέχει όσο η μέρα από τη νύχτα από τις εικόνες πολυτέλειας με τις οποίες «βομβαρδίζει» ο Ερντογάν την κοινή γνώμη της Τουρκίας από τα παλάτια του.

Στην τσέπη Τούρκων που εργάζονται, που έχουν καλή θέση στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ή που είναι επιχειρηματίες, η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας μεταφράζεται σε αδυναμία να αγοράσουν ακόμα και βασικά λαχανικά.

«Βέβαια επηρεαζόμαστε, πώς δεν επηρεαζόμαστε; Με αυτά που θα έπαιρνα ένα κιλό τώρα, αγοράζω μισό. Τα αγοράζουμε αναγκαστικά, δεν μπορούμε να γίνουμε κλέφτες», δήλωσε κάτοικος της Κωνσταντινούπολης, στο οδοιπορικό του Live News.

Οι λαϊκές πλέον είναι άδειες. Η αιτία είναι οι υψηλές τιμές. Οι Τούρκοι «το έχουν ρίξει» στα αμπελόφυλλα και τα ντολμαδάκια.

Οι ειδικοί καταγράφουν ρεκόρ 20ετίας στον επίσημο πληθωρισμό, ενώ το ποσοστό είναι ιλιγγιώδες, αγγίζοντας το 48,7%.

Η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη, λένε οι αναλυτές.

Πόσο χειρότερη φάνηκε από το οδοιπορικό του MEGA στην Τουρκία, όπου τα τοστ αποτελούνται πια από σκέτο ψωμί και οι μερίδες στα εστιατόρια έχουν μειωθεί στο 50%, με αποτέλεσμα, για να χορτάσει κάποιος, να πρέπει να παραγγείλει δύο πιάτα…