O Ολυμπιακός κοντράρεται στο Μπέργκαμο το βράδυ της Πέμπτης (17/2, 22:00) με την Αταλάντα στην πρώτη αναμέτρηση για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/2), ο Πέδρο Μαρτίνς ανέφερε πως η ομάδα του έχει την εμπειρία που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την Αταλάντα, τονίζοντας πως η ιταλική ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Μαρτίνς:

Για την εικόνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τι περιμένει να δει διαφορετικό στο αυριανό ματς με την Αταλάντα: «Δεν μου άρεσε το δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Πιο συγκεντρωμένοι. Να μην κάνουμε τόσα λάθη. Να έχουμε μια πιο συμπαγή άμυνα. Θα πρέπει να έχουμε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι μας, γιατί θα βρούμε απέναντί μας μια ομάδα που έχει πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση».

Για το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι γίνεται εκτός έδρας: «Τα πράγματα στο Europa League δεν είναι καινούργια για εμάς. Εχουμε την εμπειρία. Τώρα δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ. Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο εάν παίζεις εντός ή εκτός έδρας. Παίζουμε μετά από δύο μήνες και έχουμε πολλή όρεξη και μεγάλη επιθυμία. Θέλουμε να δείξουμε τις δυνατότητές μας. Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε πολύ μεγάλη θέληση να επιστρέψουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Ανυπομονούμε να παίξουμε ξανά ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Για την Αταλάντα: «Μια ομάδα που παίζει με πάρα πολύ καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης,. Πολύ γρήγορη, πολύ καλη στην επίθεση. Πολύ δυνατή. Δεν επιτρέπει στον αντίπαλό της να πάρει την μπάλα. Είναι ένας δυνατός και δύσκολος αντίπαλος».

Για το γεγονός ότι η Αταλάντα τα πηγαίνει καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός: «Για έναν προπονητή δεν είναι ευχάριστο να βλέπει την ομάδα του να έχει πολλά παιχνίδι να κερδίσει εντός έδρας. Η Αταλάντα είναι μια ομάδα που έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία, αλλά και στην Ευρώπη. Δεν μετράει για εμάς τι κάνει εντός έδρας ή εκτός έδρας. Ξερουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Οσο δυνατή και αν είναι, όμως, έχει και αυτή τα αδύνατα σημεία της. Αυτά θα προσπαθήσουμε να τα εκμεταλλευτούμε. Εχουμε μεγάλη επιθυμία και ανυπομονησία να παίξουμε στην Ευρώπη. Περιμένουμε το αυριανό παιχνίδι με μεγάλη όρεξη. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Αυτό το χρωστάμε στον κόσμο που θα βρεθεί αύριο εδώ και θα είναι μαζί μας, για να μας στηρίξει».

Για το θα ζητούσε από το αυριανό παιχνίδι: «Τη νίκη. Γνωρίζουμε την ποιότητα του αντιπάλου αλλά έχουμε έρθει εδώ για να προκριθούμε. Αυτό νιώθουμε και γι’ αυτό έχουμε έρθει».

Για την κατάργηση του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ και εάν αλλάζει τα σχέδια του Ολυμπιακού: «Όχι, δεν αλλάζει τα σχέδιά μας. Ο νέος κανονισμός είναι δίκαιος. Ευνοούνται οι καλές ομάδες, αυτές που παίζουν καλύτερα. Νομίζω ότι είναι πολύ δίκαιο. Ο Ολυμπιακός στη φάση των προκριματικών ήταν θύμα αυτής της αλλαγής,. Παρόλο που μας επηρέασε αρνητικά, νομίζω ότι ήταν μια δίκαιη αλλαγή».