Νεκρός έπεσε ρωσόφωνος πολιτοφύλακας σε επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη περιοχή Λουγκάνσκ, μετά από ανταλλαγή πυρών.

Πρόκειται για περιοχή η οποία είναι μία από τις δύο στο Nτονμπάσκ που de facto έχει αποσχιστεί από το Κίεβο και δεν ελέγχεται από τις δυνάμεις της Ουκρανίας.

Όπως μετέδωσε το Open δεν είναι γνωστό αν αυτό εντάσσεται σε κάποια προβοκάτσια όπως πολλοί ανέμεναν για να ξεκινήσουν ενδεχομένως και κάποια μεγαλύτερα επεισόδια ή αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Τρομοκρατική επίθεση;

Νωρίτερα το πρακτορείο  Tass μετέδωσε ότι το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ απέτρεψε την Τρίτη τρομοκρατική επίθεση στο χώρο μιας συγκέντρωσης προς τιμήν βετεράνων

«Ένας κάτοικος του Λουγκάνσκ στις 6:30 της 15ης Φεβρουαρίου ειδοποίησε για την εύρεση ενός αντικειμένου που μοιάζει με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε έναν κάδο απορριμμάτων στο πάρκο Φιλίας του Λαού», ανέφερε το δημοσίευμα. Οι πράκτορες εξουδετέρωσαν τη συσκευή.

Η βόμβα αποτελούνταν από ένα κινητό τηλέφωνο, έναν πυροκροτητή, δύο πλάκες TNT συνολικού βάρους 400 γραμμαρίων και παράγοντες καταστροφής, όπως κομμάτια από χαλύβδινες ράβδους. Το υπουργείο δήλωσε ότι είχε λόγους να πιστεύει ότι η πυροδότηση του μηχανισμού είχε προγραμματιστεί για την ώρα μιας συγκέντρωσης αφιερωμένης στους βετεράνους που θα γινόταν το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο δήλωσε ότι ανατρεπτικές ομάδες της Ουκρανίας ενδέχεται να εμπλέκονται στην απόπειρα επίθεσης, καθώς επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην ΛΔΜ. Η πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού εν μέσω μεγάλου πλήθους στο κέντρο του Λουγκάνσκ θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τραυματισμούς σε πολίτες, δήλωσε το υπουργείο.