Από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με χειροπέδες, στον Κορυδαλλό και 3 χρόνια μετά την έκδοση του στο Ισραήλ, θέμα συζήτησης σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της ταινίας του Netflix για τη δράση του… Τρεις γυναίκες πείθονται από τα λόγια του κι όπως καταγγέλλουν βρίσκονται παγιδευμένες. Χάνουν όπως λένε 10 εκατομμύρια ευρώ και όταν μαθαίνουν την αλήθεια, αισθάνονται τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους.

To Live News μιλάει με τον δικηγόρο του περιβόητου Σάιμον Λεβιέβ στην Ελλάδα. Του άντρα που φέρεται να συστηνόταν σε γυναίκες που γνώριζε ως ο βασιλιάς τν διαμαντιών και για να τις πείσει οργάνωνε πανάκριβα πάρτι, κυκλοφορούσε με επώνυμα ρούχα, είχε στην κατοχή του σπορ αυτοκίνητα και έμενε σε βίλες όπως αυτή που διακρίνεται στην Εκάλη…

Όταν εκείνες πίστευαν πως είχαν βρει τον άντρα της ζωής τους, ο Λεβιέβ άρχιζε να ζητάει δανεικά. Κάτι πάντως που ο δικηγόρος του διαψεύδει.

H ζωή του… σειρά στο Netflix

Στη νέα σειρά του Netflix, οι τρεις γυναίκες από τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ολλανδία αναλύουν τον τρόπο που εξαπατήθηκαν. Και οι τρεις ενώ πίστευαν πως η ζωή τους κυλούσε αρμονικά με τον νεαρό, δέχτηκαν κάποια στιγμή ένα μήνυμα από τον ίδιο που τους έγραφε πως είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Για να σωθεί χρειάζονταν χρήματα άμεσα που εκείνες όπως περιγράφουν δέχτηκαν να δώσουν.

Η αλήθεια ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που φαντάζονταν οι τρεις γυναίκες. Ο άντρας που είχαν ερωτευτεί, δεν ήταν ούτε δισεκατομμυριούχος, ούτε βασιλιάς των διαμαντιών. Είχε βρει την τέλεια συνταγή, για να γίνει εκατομμυριούχος στην πλάτη τους.

Ο Σάιμον Λεβιέβ γνώρισε τις δύο από τις τρεις γυναίκες που τον καταγγέλλουν στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder. Γι’ αυτό και η νέα σειρά του Netflix έχει τίτλο «ο απατεώνας του Tinder».

Στην Ελλάδα συνελήφθη με πλαστό διαβατήριο στις 28 Ιουνίου του 2019. Έμεινε για λίγες μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού και εκδόθηκε στο Ισραήλ απ’ όπου κατάγεται. Εκεί καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών κ αφέθηκε ελεύθερος λόγω καλής διαγωγής όταν εξέτισε το 1/3 της ποινής του.

Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος δεν αποδέχεται το παραμικρό. Μάλιστα έχει στραφεί κατά των γυναικών που τον κατήγγειλαν και ζητάει να αποζημιωθεί.