Το Βελιγράδι θα επισκεφτεί αύριο το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσις ενώ θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ζάγκρεμπ και είχε συνομιλίες με τον Κροάτη πρωθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς εκφράζοντας την ελληνική στήριξη στην ένταξη της Κροατίας στην ευρωζώνη και τη ζώνη Σένγκεν, τονίζοντας ότι το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια της Τουρκίας να στήσει ένα τρίγωνο στα Βαλκάνια με την Αλβανία και τη Σερβία. Μάλιαστα πριν από περίπου ένα μήνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλβανία ενώ δέχτηκε και τον Σέρβο πρόεδρο στην Άγκυρα όπου και πραγματοποιήθηκε το Ανώτατο Συμβούλιο Τουρκίας – Σερβίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε το 2021 πραγματοποιώντας επίσκεψη στη Βουλγαρία ενώ προγραμματίζει επίσκεψη στο Βουκουρέστι, ενώ έχει ήδη πραγματοποιήσει τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό της Ρουμανίας.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για αύριο Τετάρτη έχει ως εξής:

Στις 16:30 o πρωθυπουργός θα μιλήσει σε τιμητική εκδήλωση για τους Διασώστες, τους Νοσηλευτές και του Γιατρούς τους ΕΚΑΒ, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι όπου στις 19:45 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας Aleksandar Vučić, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.