Μπορεί να δυσκολεύθηκε για τρία δεκάλεπτα κόντρα στον πολύ μαχητικό Ηρακλή, των πολλών προβλημάτων και των εννέα παικτών, όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 70-58, για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής στην Basket League.

Το σύνολο του Κώστα Μέξα ήταν καλύτερο στο πρώτο μέρος, και δεν άφησε τους Πράσινους να κάνουν το παιχνίδι τους, παίρνοντας ακόμα και διψήφια διαφορά. Ωστόσο, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη «ξύπνησαν» στο τέλος του παιχνιδιού και με όπλο την άμυνα μπόρεσε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίοι για το «τριφύλλι» ήταν ο Οκάρο Γουάιτ με 19 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Τζέρεμι Έβανς που πρόσθεσε άλλους 11. Από την άλλη πλευρά, για τον Γηραιό 15 είχε ο Μπράντον Γκάρετ, ενώ οι Μάικ Χένρι και Δημήτρης Σταμάτης μέτρησαν 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, έχοντας ως δημιουργό τον Γιόβιτς, όμως ο Σέρβος έκανε γρήγορα δύο φάουλ και αποχώρησε. Από εκείνο το σημείο, ο Ηρακλής, που είχε δείξει αρκετά καλά στοιχεία, αύξησε την πίεσή του στην άμυνα, βρήκε λύσεις επιθετικά με τους Χένρι, Γκάρετ και Ντολεζάι, φτάνοντας ακόμα και στο +10 (31-21) στη δεύτερη περίοδο. Οι Πράσινοι μετά τις φωνές του Δημήτρη Πρίφτη στο τάιμ άουτ που κάλεσε, βελτίωσαν την εικόνα τους και έτρεξαν ένα σερί 9-0 μειώνοντας στον έναν. Εν τέλει, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 35-32 υπέρ του Γηραιού.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής κρατούσε μια μικρή διαφορά στο μεγαλύτερο μέρος της τρίτης περιόδου. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός, με όπλο την καλή του άμυνα και τις κακές επιλογές στην επίθεση από τους Θεσσαλονικείς, κατάφερε να περάσει μπροστά για λίγο, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 48-48.

Η τελευταία περίοδος ήταν και η καθοριστική για τους Πράσινους, που «ξύπνησαν» την κατάλληλη στιγμή και με οδηγό τον Γουάιτ, αλλά και την καλή τους άμυνα, μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή, παίρνοντας έτσι μια πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 32-35, 48-48, 70-58.

 Ζ