Απάντηση στα όσα έχουν δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας σχετικά με κάποια εξωτερική παρέμβαση στον απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στη μικρή Τζωρτζίνα, ώστε να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες, θέλησαν να δώσουν οι γονείς των τριών παιδιών από την Πάτρα, οι οποίοι μέσω του δικηγόρου τους καλούν «να μην βλέπουμε παντού υποθέσεις Μπάμπη Αναγνωστόπουλου».

Συγκεκριμένα την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για την υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, που πέθαναν σε διάστημα τριών ετών και ως αιτία θανάτου αναφέρεται η «αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών», οι γονείς των παιδιών θέλησαν να ξεκαθαρίσουν την θέση τους, μετά τις αποκαλύψεις του αστυνομικού συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα» και το «Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας δείχνει «εξωτερική» παρέμβαση

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπάρχουν οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στην μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, για να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές που πάθαινε όταν στο δωμάτιο δεν βρισκόταν κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής.

Αυτές οι καταγραφές δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί δεν είχε ενεργοποιηθεί. Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα πριν το κορίτσι αφήσει την τελευταία της πνοή στο Αγλαΐα Κυριακού. Σύμφωνα με τους γιατρούς το κορίτσι παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Η βλάβη ήταν τέτοια που οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προκληθεί από παθολογικά αίτια αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση, αφήνοντας δύο σαφή και δραματικά ενδεχόμενα.

Η αποκάλυψη αυτή θα ληφθεί υπόψιν από τις ανακριτικές αρχές καθώς αποτελεί κρίσιμο στοιχείο που μπορεί να εξηγήσει τον θάνατο του κοριτσιού.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δημόσια μαρτυρία του θεράποντος ιατρού για τον απινιδωτή αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο. Ένα στοιχείο που δεν μπορούμε να δούμε στη νεκροψία είναι οι αρρυθμίες. Μπορούμε να δούμε όλες τις συνθήκες αλλά όχι τις αρρυθμίες. Μένει η τρίτη διερεύνηση προκειμένου να δούμε τα νέα στοιχεία. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική παρέμβαση για να αποκλειστεί μία αιτία θανάτου, αυτή του ο αιφνίδιος θάνατος από αρρυθμίες», ανέφερε σήμερα στο MEGA ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Μόλις ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση, οι ιατροδικαστές θα πρέπει να δώσουν μία αιτία θανάτου. Το τρίπτυχο που δίνουμε σε κάθε θάνατο είναι, τα παθολογικά αίτια, η εγκληματική ενέργεια και η αυτοκτονία» είπε.

Η απάντηση της οικογένειας για τον απινιδωτή

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους γονείς των τριών ανήλικων κοριτσιών που έφυγαν από τη ζωή στην Πάτρα μέσα σε τρία χρόνια, δηλώνει στο newsit.gr, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει στα ΜΜΕ για τον απινιδωτή, ένα έχω να σας πω: Δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων. Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια παρέμβαση- επειδή μιλήσαμε και χθες το βράδυ με εξειδικευμένο γιατρό πάνω σε αυτά τα θέματα- ήταν απόλυτος ότι δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση από εξωγενή παράγοντα στο συγκεκριμένο μηχάνημα».

Σε διευκρινιστική ερώτηση  εάν μπορεί να γίνει παρέμβαση από κάποιον που γνωρίζει το μηχάνημα, η απάντηση του δικηγόρου των γονιών, είναι ότι δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση από κανέναν. «Από την στιγμή που μπαίνει το μηχάνημα στο ανθρώπινο σώμα, δεν μπορεί να γίνει τέτοια παρέμβαση. Έχουμε σήμερα ραντεβού με έναν άλλον γιατρό για να μας διαφωτίσει σε κάποια ιατρικά θέματα και μέσα στην ημέρα θα εκδοθεί αναλυτικά νέα ανακοίνωση της οικογένειας. Αναμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις που εκτιμώ ότι μέχρι τέλος Φλεβάρη θα τις έχουμε. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα για εμάς για να τελειώσει αυτή ιστορία».

Ο ίδιος αναφέρει ότι είναι λογικό για κάποιον που ακούει την ιστορία των τριών θανάτων μέσα σε μία τριετία, να του μπαίνουν πολλά στο νου αλλά συστήνει υπομονή. «Και εμένα μου είχε προκαλέσει αρχικά εντύπωση – γιατί στην οικογένεια χειριζόμουν κάποιες μικρόυποθέσεις που είχαν πολλά χρόνια τώρα – πως γίνεται τόση γκαντεμιά -με συγχωρείτε για την έκφραση- πάνω τους.

Βεβαίως, εξωτερική παρέμβαση δε σημαίνει παρέμβαση στο μηχάνημα, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να γίνει. Αλλά εξωτερική παρέμβαση που αφορά στο παιδί.

«Μην βλέπουμε παντού υποθέσεις Μπάμπη Αναγνωστόπουλου»

«Είναι λογικό για όποιον ακούει για 3 θανάτους τριών παιδιών πολλά να πάνε στο μυαλό του. Είναι ψυχολογικά ράκη και οι δύο τους. Είναι νέοι, είναι 30 χρονών. Στην παρούσα φάση δεν έχουν ψυχολογική υποστήριξη αλλά η δική μου προτροπή είναι να απευθυνθούν σε ψυχολόγο. Εν συνεχεία ενδεχομένως να απευθυνθούν. Υπομονή και αυτοσυγκράτηση από όλους μας. Να δούμε τα επίσημα πορίσματα και του τελευταίου παιδιού και τις ιατρικές αναλύσεις, παράλληλα με την έρευνα που διεξάγεται από το Ανθρωποκτονιών ώστε να μην εξάγουμε ανακριβή, πρόωρα και αυθαίρετα συμπεράσματα. Αυτό θα ήταν το πιο σώφρον στην μνήμη τριών μικρών παιδιών. Φανταστείτε να είχε συμβεί σε εμάς κάτι τέτοιο; Πως θα θέλαμε να μας αντιμετωπίσει η κοινή γνώμη; Είναι ανθρώπινο. Μην βλέπουμε παντού υποθέσεις Μπάμπη Αναγνωστόπουλου» ανέφερε ο δικηγόρος.