Ο 22χρονος που παραδόθηκε είναι ο 12ος εμπλεκόμενος, είναι το πρόσωπο με τα αρχικά «Τ.Κ», ή αλλιώς «Ντίνος» και σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες είναι ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου το βράδυ της επίθεσης και της δολοφονίας του Άλκη στην περιοχή Χαριλάου. Μάλιστα οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητο του 22χρονουμ, εντόπισαν έναν σουγιά ο οποίος στάλθηκε στα εγκληματολογικά.

Προφυλακιστέος ο 20χρονος από την Αλβανία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος, ο 11ος, για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου. Πρόκειται για τον 20χρονο που μετά το φονικό είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε μία εβδομάδα αργότερα στις ελληνικές διωκτικές Αρχές.

Στην απολογία του ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας αρνήθηκε την ενεργό συμμετοχή στη δολοφονία, προσδιορίζοντας ως «περιφερειακό» το ρόλο του σε σχέση με το επεισόδιο. «Έφτασα στο σημείο, είδα την επίθεση και κυνήγησα τον πιο εύσωμο που τράπηκε σε φυγή», φέρεται να απολογήθηκε, τονίζοντας ότι δεν κρατούσε κάποιο αντικείμενο.

Ο ίδιος, κατά πληροφορίες, κατονόμασε αυτούς που κρατούσαν το δρεπάνι, το μαχαίρι και το «καραμπίτ». «Αυτοί ήταν στην πρώτη σειρά και γύρω απ’ αυτούς ήταν κι άλλοι» ανέφερε ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, με σύμφωνη γνώμη, αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση, όπως είχαν αποφασίσει για τους δέκα πρώτους συλληφθέντες που απολογήθηκαν, ο ένας μετά τον άλλο, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου

Την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη η απολογία του στο γραφείο της 7ης ανακρίτριας, αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εξέταζαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τον 22χρονο που λίγες ώρες νωρίτερα είχε παραδοθεί στις Αρχές. Ο 12ος εμπλεκόμενος στην υπόθεση φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου το οποίο συμμετείχε στο φονικό επεισόδιο και στο οποίο επέβαιναν τρεις εκ των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνείται τη συμμετοχή του στο άγριο έγκλημα, τονίζοντας ότι δεν εγκατέλειψε το όχημα, ούτε γνώριζε για τον οπλισμό που μετέφεραν οι υπόλοιποι και την επικείμενη επίθεση.

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατέστη και ο 22χρονος, οδηγός του τρίτου οχήματος, που παραδόθηκε το πρωί στην ΕΛ.ΑΣ. Κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του και το πρωί της Τρίτης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου αυτό να ενεργοποιηθεί.

Ακολούθως θα παρουσιαστεί ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με το ένταλμα, διώκεται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, όπως επίσης για οπλοκατοχή, καθώς στο όχημά του εντοπίστηκε ένας σουγιάς.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του «Ντίνου»

Δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας. Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει). Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου. Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Από την άλλη ο 23χρονος Αλβανός φέρεται να έχει δηλώσει πως στο Volkswagen Polo ήταν η οργανωτική ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τους εργαστηριακους ελεγχους εντοπίστηκε γενετικό υλικό του αδικοχαμένου Άλκη, τόσο στη λεπίδα του δρεπανιού όσο και στη λαβή του. Στη λαβή του φονικού όπλου βρέθηκε επίσης γενετικό υλικό του φίλου του Άλκη. Η αστυνομία ελπίζει πως η κατάθεση του Ντίνου θα δώσει νέα στοιχεία που θα βοηθήσουν να πέσει φως στο πως ακριβώς έγινε η επίθεση που κόστισε την ζωή στον Άλκη.

Θεοδωρικάκος: Η έρευνα ολοκληρώθηκε

Μετά και τη σύλληψη του 12ου εμπλεκόμενου στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, εξήρε το έργο της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση και σημείωσε ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε.

Όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος: «Με τη σύλληψη και του δωδέκατου υπόπτου για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ολοκληρώσει την έρευνα της.

Όλοι γνωρίζουν με αφορμή και αυτό το τραγικό πραγματικά περιστατικό ότι η Ελληνική Αστυνομία και ξέρει και θέλει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Τώρα πλέον, είναι υπόθεση όλων μαζί, του Κράτους, της Πολιτείας, των αθλητικών παραγόντων, των ίδιων των φιλάθλων να βάλουμε οριστικό τέλος στη βία και το χουλιγκανισμό μέσα και έξω απ’ τα γήπεδα».