Στο προσκήνιο έρχονται σήμερα Δευτέρα οι μνήμες από τον μαρτυρικό θάνατο της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 από δύο σχεδόν συνομηλίκους της που την βίασαν και την πέταξαν μετά άγρια χτυπημένη αλλά ζωντανή σε βραχώδη παραλία στην περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, της νεαρής που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, με τις δύο γυναίκες να ζητούν αυστηρότερες ποινές για να μην τολμήσει κανείς να κάνει ξανά κάτι τέτοιο.

Στην δίκη και η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Η μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς πλησίασε , τη μητέρα της Ελένης, και την πήρε στην αγκαλιά της, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες:

Με ποιες ποινές είχαν καταδικαστεί οι δολοφόνοι της Τοπαλούδη

Η υπόθεση εισάγεται στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου το οποίο, εφόσον η δίκη ξεκινήσει, καλείται να αποφανθεί αν οι δύο δράστες της αποτρόπαιης δολοφονίας θα καταδικαστούν σε μικρότερη ποινή ή αν θα παραμείνει ως έχει η ποινή της ισόβιας και επιπλέον 15ετούς κάθειρξης που τους επιβλήθηκε πριν από δύο χρόνια από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο καταδικασθέντες δεν δικαιούνται κανένα ελαφρυντικό.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της Ελένης Τοπαλούδη είχε βρεθεί στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στον βραχώδη όρμο «Φώκια» στους Πεύκους, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών η νεαρή κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή πριν την πετάξουν στη θάλασσα.

«Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν. Και νεκρή θα την βίαζαν», φέρεται να είχε αναφέρει στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, επισημαίνοντας:

«Η Ελένη δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλεψε. Η Ελένη ήταν αθώα αλλά με δύναμη ψυχής. Πήγε σε άγρια θηρία. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν…», είχε αναφέρει, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα της Ρόδου.