Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα που λέει και η γνωστή παροιμία. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στην Τούμπα έχοντας για ακόμη ένα παιχνίδι καλύτερο παίκτη του τον διαιτητή, αλλά και το VAR που έκλεισαν τα μάτια σε πέναλτι – μαρς του Κρέσπο, με τον Ισπανό αμυντικό να σκοράρει στο δεύτερο μέρος και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

Στο -6 από τον Ολυμπιακό πλέον ο Δικέφαλος που περιμένει να δει το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο Φάληρο.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ που είχε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Σάστρε, Μιχάι, Κρέσπο και Βιεϊρίνια ήταν η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά, με τους Τσιγγάρα και Αουγκούστο στα χαφ λόγω της απουσίας του Κούρτιτς και τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους. Στο δεξί άκρο της επίθεσης προτιμήθηκε ο Μουργκ αντί του Ζίβκοβιτς, στο αριστερό ο Μιτρίτσα και στην κορυφή ο Άκπομ.

Για τον Ατρόμητο (4-3-3) ο Γιαννιώτης ήταν στο τέρμα, τετράδα στην άμυνα οι Τζοβάρας, Μαυρομάτης, Χατζηισαΐας και Νταβιώτης, τριάδα στα χαφ οι Χαρίσης, Ντένιτς και Σάλομον, με τον Σπιριντόνοβιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Ροτάριου στο δεξί και στην κορυφή τον Κλωναρίδη.

Κακό ματς με μία μεγάλη ευκαιρία για κάθε ομάδα και… χερούκλα Κρέσπο

Σε χαμηλό τέμπο ξεκίνησε το ματς στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να επιχειρεί να πάρει τον έλεγχο, αλλά τον Ατρόμητο να είναι απειλητικός στην κόντρα έχοντας ιδιαίτερα δραστήριο τον Χαρίση. Από την άλλη για τον Δικέφαλο οι Μπίσεσβαρ και Μίτριτσα ήταν ό,τι καλύτερο επιθετικά, αλλά ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να δημιουργήσει.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς ήταν πάντως για τον Ατρόμητο. Στο 24’ ο Τζοβάρας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Ροτάριου να παίρνει την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και τον Πασχαλάκη να διώχνει. Μετά την απόκρουση, ο Κρέσπο βρήκε ξεκάθαρα την μπάλα με το χέρι κάνοντας… υποδοχή σαν παίκτης βόλεϊ , αλλά διαιτητής και VAR έδειξαν να συνεχιστεί το ματς προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του σπουδαία ευκαιρία. Ο Μιτρίτσα μπήκε από τα αριστερά, γύρισε για τον Αουγκούστο στο σημείο του πέναλτι, με τον Βραζιλιάνο χαφ να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια. Στο 36’ ο Γιαννιώτης λίγο έλειψε να χάσει την μπάλα από τον Άκπομ και στην εξέλιξη της φάσης ο Σάστρε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω στον Έλληνα τερματοφύλακα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δύο σουτ για τον ΠΑΟΚ, από Μιτρίτσα και Τσιγγάρα, χωρίς να ανησυχήσει ο Γιαννιώτης και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Βρήκε τη λύση με Κρέσπο

Αφού τη γλίτωσε στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, μπήκε φουριόζος στο δεύτερο και αφου απείλησε με τον Μίτριτσα στο 48′, βρήκε το γκολ με τον Κρέσπο στο 57′. Ο Σάστερ έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Ισπανός αμυντικός με γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0. Αντί να γίνει (πιθανότατα) μοιραίος με το πέναλτι, έγινε τελικά ήρωας.

Ο Δικέφαλος δεν έριξε ρυθμό και προσπάθησε να «καθαρίσει» το ματς έχοντας πλέον και την ψυχολογία. Στο 65′ ο Μίτριτσα υποχρέωσε σε σπουδαία επέμβαση τον Γιαννιώτη με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 79′ ο Μπίσεσβαρ σκόραρε, πανηγύρισε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Άκπομ στον Γιαννιώτη. Στα τελευταία λεπτά ο Ατρόμητος πίεσε για το γκολ με συνεχόμενες σέντρες, αλλά δεν κατάφερε τίποτα, με το 1-0 να μένει ως το φινάλε και τον ΠΑΟΚ να «βλέπει» πλέον Μίντιλαντ.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (81′ Σίντκλεϊ), Αουγκούστο (67′ Σοάρες), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (81′ Σβαμπ), Μουργκ (59′ A.Zίβκοβιτς), Μιτρίτσα (81′ Ζαμπά), Άκπομ.

Ατρόμητος (Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Νταβιώτης (67′ Βασιλαντωνόπουλος), Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας, Τζοβάρας, Χαρίσης, Σάλομον (67′ Έλιγκμαρκ), Ντένιτς (71′ Ναμπί), Σπιριντόνοβιτς (81′ Τομάς), Ροτάριου, Κλωναρίδης (67′ Άλιμπεκ).