Τη Δευτέρα θα αναβιώσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, της άτυχης φοιτήτριας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο.

Στο εδώλιο του Δικαστηρίου θα καθίσουν ο 24χρονος σήμερα Ροδίτης και ο 22χρονος φίλος του, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι στο πρωτόδικο δικαστήριο καταδικάστηκαν σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για το βιασμό, την άγρια κακοποίηση και τη δολοφονία της 19χρονης Ελένη.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν τελικά θα διεξαχθεί η δίκη, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική».

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της Ελένης Τοπαλούδη είχε βρεθεί στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στον βραχώδη όρμο «Φώκια» στους Πεύκους, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών η νεαρή κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή πριν την πετάξουν στη θάλασσα.

«Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν»

«Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν. Και νεκρή θα την βίαζαν», φέρεται να είχε αναφέρει στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, επισημαίνοντας:

«Η Ελένη δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλεψε. Η Ελένη ήταν αθώα αλλά με δύναμη ψυχής. Πήγε σε άγρια θηρία. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν…», είχε αναφέρει, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα της Ρόδου.