Απολογείται τη Δευτέρα στον ανακριτή ο 20χρονος αλβανικής υπηκοότητας, που είχε διαφύγει στη χώρα του μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, τη στιγμή που η αστυνομία είναι πολύ κοντά στο 12ο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, είναι θέμα ωρών να συλληφθεί το 12ο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Το παζλ της δολοφονικής επίθεσης προσπαθεί τώρα να συνθέσει η αστυνομία, για να διαπιστωθεί ο ρόλος που είχαν οι 11 συλληφθέντες – 10 εκ των οποίων έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με τους εργαστηριακούς ελέγχους εντοπίστηκε γενετικό υλικό του αδικοχαμένου Άλκη, τόσο στη λεπίδα του δρεπανιού, όσο και στη λαβή του.


Στη λαβή του φονικού όπλου βρέθηκε επίσης γενετικό υλικό του φίλου του Άλκη.

Σύμφωνα με τα ίδια συμπεράσματα, στο πατάκι του αυτοκινήτου εντοπίστηκε σε σκουρόχρωμες κηλίδες το DNA του άγνωστου μέχρι στιγμής συμμετέχοντα στην επίθεση που, όπως ανέφερε ένας από τους συλληφθέντες, ονομάζεται «Ντίνος».

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία αναζητά άλλο ένα άτομο, το 13ο που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.

«Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε όλους τους ενόχους και τους οδήγησε στη Δικαιοσύνη για να δικαστούν. Κάτι τελευταίο αλλά πολύ ουσιαστικό, ο νόμος είναι νόμος για όλους, ο οποίος τηρείται και θα τηρείται πάντοτε ανεξάρτητα από τη θέση του καθενός και την οικονομική του δύναμη», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τα αλληλοκαρφώματα

Ο 25χρονος, ο επονομαζόμενος ως «Αθηναίος», φέρεται να παραδέχθηκε ότι «τσίμπησε με το μαχαίρι τον Άλκη».

Για την ακρίβεια, είπε ότι έδωσε δύο «τσιμπιές» στην αριστερή πλευρά ενός παιδιού, αλλά δεν θυμάται αν ήταν ο Αλκης και, κατόπιν, ακολούθησε αναταραχή και χάθηκαν στα στενά.

Φέρεται ακόμη να παραδέχθηκε ότι αυτός κρατούσε το κάραμπιτ (μεγάλο μαχαίρι).

Αποκάλυψε επίσης ότι ο 21χρονος, ο οποίος είχε υποδείξει την Πέμπτη τον «Αθηναίο» ως δράστη της δολοφονίας, χτύπησε τον Άλκη με το δρεπάνι.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο δικηγόρος του 21χρονου ημεδαπού, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του «ανέφερε στην ανακρίτρια τον δολοφόνο του Άλκη, το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ υπέδειξε την ερημική περιοχή που το παράτησαν μετά το περιστατικό».

Ο εν λόγω κατηγορούμενος, που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε, όχι όμως – όπως είπε στην απολογία του – σε βάρος του 19χρονου Άλκη, αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε και έφυγε».

Στο στόχαστρο των αρχών ο «Ντίνος»

Την ίδια στιγμή, θέμα ωρών είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη ενός ακόμα δράστη, ο οποίος κατονομάστηκε από τον 21χρονο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο 12ος εμπλεκόμενος, οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου, ονομάζεται «Ντίνος».

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την απολογία του 21χρονου, ο οποίος κρατούσε το δρεπάνι. Πρόκειται για το πρώτο άτομο από τους 11 συλληφθέντες, ο οποίος έδωσε το οποιοδήποτε στοιχείο για τον 12ο εμπλεκόμενο.

Όπως ισχυρίζεται ο 21χρονος, δεν γνωρίζει το επίθετο του «Ντίνου», αφού – όπως είπε – ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπε.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του, ο 12ος εμπλεκόμενος είναι Έλληνας, 25 ετών, ύψους περίπου 1.80 και έχει γένια.

Γιατί κανένας δεν κατονομάζει τον 12ο εμπλεκόμενο;

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά στους αστυνομικούς είναι το γιατί κανένα άτομο δεν έχει κατονομάσει τον συγκεκριμένο άνδρα.

Ακόμα ένα γεγονός που εγείρει προβληματισμό στις αρχές είναι ότι, μέχρι σήμερα, δέκα μέρες μετά τη φονική επίθεση, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη το τρίτο όχημα.